Dental Flipper Concerns

Dental Flipper Concerns


Dental "flipper" is een bijnaam voor partiële prothesen die worden gebruikt om ontbrekende tanden te vervangen en zijn specifiek ontworpen voor de unieke tandheelkundige structuur van elke patiënt. Flippers zijn volledig afneembaar en zijn gebouwd om gemakkelijk te hechten aan een andere flipper u misschien al dragen.

acryl Materiaal

Flippers gemaakt van acryl materiaal is bros en hebben een onregelmatige vorm, dat maakt ze te breken vaak. Neder-arch flippers, die rusten op je onderste tanden, hebben meer kans om te breken dan zijn upper-arch flippers. Fabrikanten proberen om breuk te voorkomen door het verdikken van de acryl voor een betere pasvorm. Als u dit type flipper te dragen, zult u waarschijnlijk een aanpassingsperiode nodig hebben om comfortabel mee geworden.

Verhoogd risico voor Dental problemen

Flipper dragers moet een goede mondhygiëne te oefenen als gevolg van een verhoogd risico op gebitsproblemen. Niet het gebied van uw mond in de buurt van de flipper, evenals de flipper zelf goed schoon, kan leiden tot tandvleesaandoeningen, schimmelinfectie, of leukoplakie, een aandoening die wordt gekenmerkt door dikke witte vlekken op je tong, volgens de Consumer Guide to Tandheelkunde. Een goede mondhygiëne gaat met behulp van een zachte borstel om je tanden, het tandvlees, en gehemelte schoon te maken na het verwijderen van de flipper en voordat u het in uw mond. Borstel de flipper en laat deze in een reinigingsoplossing wanneer u deze niet draagt.

Pijn

Flippers verliezen hun pasvorm na verloop van tijd als gevolg van regelmatig gebruik en de natuurlijke verschuiving van de tandheelkundige ruggen, volgens Dentures.net. Niet langer goed passende, kan de flipper dan beweeg je tandvlees, waardoor pijn en zwelling. Over-the-counter producten voor kunstgebitten, zoals lijmen, kan tijdelijk verlichting bieden, maar een tandarts moet hen aan te passen voor een permanente oplossing.

Kosten

Misschien vindt u de kosten van verwijderbare flippers onbetaalbaar. Het exacte bedrag is afhankelijk van het ontwerp, maar de gemiddelde prijs is $ 1.000 tot $ 1.500, volgens de Consumer Guide to Tandheelkunde. Tandheelkundige verzekering dekt meestal een percentage van de restauratieve tandheelkunde procedures.