Delen van een Cricket Bat

Delen van een Cricket Bat

Cricket is een non-contact bat en bal sport met gelijkenissen met honkbal. Een batsman wordt geconfronteerd met een bowler en pogingen om een ​​harde, met leer beklede bal om punten te scoren hit. Knuppels zijn traditioneel gemaakt van witte wilg hout dat is behandeld met lijnolie om het hout waterdicht en minder snel te splitsen. Cricket vleermuizen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten naar man, vrouw en junior cricketers passen.

Cricket Bat Handle

Het handvat van een cricket bat is cilindervormig en bedekt met een rubberen of weefsel grip om te voorkomen uitglijden uit handen. Het handvat, gemaakt van witte wilg hout of riet, wordt vaak gebonden met fijn touw verder te verbeteren uw grip, en via een houtbewerking gezamenlijke heet een splice, in wezen een V-vormige connector aan het lichaam van de vleermuis is bevestigd. Het handvat is lang genoeg dat de batsman de vleermuis kan houden met één hand boven de andere.

Cricket Bat Schouder

Het bovenste deel van een veenmolknuppel dichtst bij de handgreep wordt de schouder. Dit deel van de vleermuis wordt niet gebruikt voor de bal te slaan, maar het telt als de bal raakt dit deel van de vleermuis ongeluk. De schouder van een cricket bochten naar beneden en weg van de handgreep om een ​​deel van het hoofdgedeelte van de vleermuis te worden.

Cricket Bat Blade

Het belangrijkste orgaan van een cricketbat heet het blad. De achterzijde van het blad een buitenwaartse uitgesproken curve die het gewicht en stijfheid geeft aan de bat terwijl de voorkant van het blad is vlakker en levert de belangrijkste aanslagvlak. Sommige veenmolknuppel lamellen zijn bedekt met hard plastic aan de houten oppervlak te beschermen tegen slijtage. Het midden van het blad is bekend als de sweet spot, hoewel batsmen verschillende delen van het blad zal gebruiken om verschillende opnamen spelen. De bal kan worden geknipt en sloeg een hoek met behulp van de rand van de vleermuis of aangedreven direct van de sweet spot.

Cricket Bat Toe

De teen van de knuppel is de onderkant van het blad en het deel van de knuppel die rust op de grond als de batsman wacht om de bal. Terwijl een batsman niet met opzet gebruik maken van de teen van de vleermuis om de bal te raken, als de bal moet blik uit dit deel van de vleermuis, elke gescoorde punten tellen.