Delen van een Bedbug

Bedwantsen zijn parasitaire insecten. Volgens earthlife.net, alle insecten hebben een harde exoskelet, zes poten en een lichaam bestaat uit drie hoofdonderdelen: een hoofd, borstkas en buik. Daarnaast zijn bedwantsen onderscheiden van andere insecten door hun lange slurf.

Kenmerken

Naast een slurf, volgens een handleiding gezet door de Amerikaanse strijdkrachten, bedwantsen hebben een snavel die wordt geleverd in drie secties, antennes die komen in vier secties en rudimentaire vleugels. Hun vlakke lichamen zijn bedekt met kort, gouden haren.

Identificatie

Volgens wetenschapper Brian J. Stokes, anatomisch, bedwantsen zijn het meest gemakkelijk te herkennen door hun spitse snuit en door gebeeldhouwde bands op hun borstkas en buik.

Functie

De afgevlakte anatomie van bedwantsen hen in staat stellen te overleven in kleine ruimtes in de buurt van potentiƫle gastheren. Hun snuit wordt gebruikt om bloed te zuigen uit deze hosts, die de wandluis gebruikt voor voedsel.

Betekenis

Omdat de anatomie kunnen ze passen in zulke kleine ruimtes, bedwantsen zijn moeilijk te vinden en te elimineren, waardoor ze vasthoudend ongedierte.

expert Insight

Volgens de Amerikaanse krijgsmacht, kunnen bedwantsen ook worden geĆÆdentificeerd door een kenmerkende muffe, zoetige geur gegeven door klieren in de thorax. Ook zijn mannelijke bedwantsen wees buikjes, maar vrouwtjes hebben round degenen.