Degeneratieve gewrichtsaandoening Facet

Degeneratieve gewrichtsaandoening Facet


Degeneratieve gewrichtsziekte facet is een type OA die optreedt in de wervelkolom. Facetgewrichten zijn onderdeel van elke wervel en bewegingen zoals rotatie of buiging te vergemakkelijken. De aandoening waarbij het kraakbeen dat deze gewrichten dekt begint af te breken wordt genoemd facet gezamenlijke ziekte.

Oorzaken

Eenvoudige slijtage geassocieerd met veroudering wordt algemeen beschouwd als de oorzaak van deze aandoening osteoartritis. De National Institutes of Health (NIH) merkt op dat ruggenmergletsels en overgewicht ook een bijdrage kunnen leveren.

symptomen

De meest voorkomende symptoom is pijn in het gewricht of gewrichten wanneer de toestand aanwezig is. Andere symptomen die kunnen optreden zijn zwelling, verminderd bereik van de beweging, hielspoor en spierzwakte.

Diagnose

Diagnose houdt typisch een lichamelijk onderzoek en een röntgenfoto te zoeken degeneratie in de weefsels. In een andere test die kan worden uitgevoerd, is een kortstondige pijn blocker geïnjecteerd in het gewricht, dat - als het werkt - bevestigt de diagnose.

behandelingen

Behandelingen variëren, afhankelijk van de mate van gewrichtsschade, maar kunnen bestaan ​​uit veranderingen in levensstijl, over-the-counter of op recept pijnstillers en fysiotherapie. Operatie remmen of de zenuwen signalering pijn kan in sommige gevallen vernietigen.

Langetermijn

Er is geen remedie voor spinale osteoarthritische omstandigheden. Behandelingen kunnen alleen pijn verminderen en vertragen de progressie.