Definitie van Situationeel depressie

Definitie van Situationeel depressie


Situationeel depressie wordt veroorzaakt door een verandering van de gebeurtenissen in het leven van een persoon. Gezien de vele factoren die situationele depressie veroorzaken, is het niet moeilijk te zien waarom iemand verdrietig, moedeloos wordt, of voelt zich vervreemd door zijn verandering in de omstandigheden. Het is belangrijk dat hij begrijpt dat hij de macht heeft buiten zijn pijn te krijgen.

Biologische vs. Situationeel

Biologische depressie, veroorzaakt door een verminderde of onevenwichtige niveaus van neurotransmitters, zoals serotonine en / of norepinefrine in de hersenen, al dan niet onder situationele depressie. Veel mensen die niet lijden aan biologische depressie, kunnen last hebben van situationele depressie door een verandering in hun omstandigheden.

Oorzaken van Situationeel depressie

Veelvoorkomende oorzaken van situationele depressie onder meer de dood van een geliefde, het slachtoffer van een gewelddadige aanval, verlies van baan, echtscheiding, financiële problemen, gezondheidsproblemen, en verhuizen naar een nieuw gebied, onder anderen.

symptomen

Symptomen geassocieerd met situationele depressie onder meer angst, slapeloosheid, despondence, woede, stemmingswisselingen, en een aantal lichamelijke problemen en pijn.

Oplossingen

Oplossingen voor situationele depressie onder meer op zoek naar hulp van een financieel adviseur, het krijgen van een nieuwe baan of vragen om een ​​promotie als de depressie resultaten uit financiële problemen, of het invoeren van rouwverwerking voor het verlies van een dierbare.

Het is niet voor eeuwig

Situationele depressie duurt niet eeuwig. Het is als een donkere wolk het zonlicht tijdelijk te blokkeren - het zal overgaan. In tegenstelling tot een donkere wolk het blokkeren van de zon, kan de depressieve persoon in staat zijn om behulpzaam te zijn keuzes te maken en handelen op hen om hun situatie te verbeteren. Als de depressie ernstig is, zoek professionele hulp.