Definitie van serumcholesterol

Definitie van serumcholesterol


Veel mensen verwijzen naar hun cholesterolgehalte en vermelden soorten cholesterol, zoals HDL en LDL zonder te begrijpen wat die woorden eigenlijk. Het serum cholesterol niveau neemt beide soorten cholesterol te houden en zorgt voor een maatregel die helpt bij een arts en patiënt te bepalen waar er problemen zijn.

Definitie

Serumcholesterol verwijst naar het totale cholesterolgehalte in het bloed van een persoon. Hierbij is rekening gehouden met de hoeveelheid HDL cholesterol, ook bekend als goede cholesterol en LDL of "slechte" cholesterol in het bloed.

Berekening

Een aanvaardbare serumcholesterolgehalte mag niet hoger zijn dan 200 mg per deciliter bloed, en slechte cholesterol mag geen make-up meer dan 50 procent van dat bedrag. Voor optimale gezondheid moet de verhouding tweemaal zoveel HDL cholesterol LDL cholesterol.

Doel

Info iemands serumcholesterol helpt bepalen of de balans tussen HDL en LDL niveaus cholesterold gezond of potentieel problematisch. Genoeg goede cholesterol is nodig om een ​​persoon energie en een goede gezondheid orgel te behouden, terwijl te veel slechte cholesterol blokkades die kunnen leiden tot een hartaanval of een beroerte kan veroorzaken.

Behandeling

Als een persoon het serum cholesterol niveau geeft aan dat er een potentieel probleem, kan zijn arts de juiste behandeling voorschrijven. Dit kan onder meer aanpassingen van de levensstijl, zoals lichaamsbeweging en voeding wijzigingen of medicatie.

het voorkomen

Problemen met een persoon serum cholesterol niveau kunnen vaak worden voorkomen door het vermijden van vetten in de voeding en regelmatig te oefenen. Echter, de genetica een rol in cholesterolgehalte spelen ook. Als een gezonde serumcholesterolgehalte niet door een gezonde levensstijl kan worden gehandhaafd, kan medicatie nodig zijn.