Definitie van Probiotica

Probiotica verwijzen naar culturen, zoals acidophilus bacillus of bifidus wonen. Deze levende culturen zijn te vinden in yoghurt bestempeld als zodanig of als aanvulling in het koelvak van reformwinkels. Probiotica helpen de "gezonde bacteriën" kolonies in het maagdarmkanaal active - zonder hen zou spijsvertering en het immuunsysteem lijdt. Gefermenteerde levensmiddelen, zoals zuurkool, Koreaans kimchee en gefermenteerde tarwe bessen, genaamd rejuvelac, al bevatten sommige probiotica.

Identificatie

Probiotica zijn te vinden in yoghurt die gelabeld worden "gemaakt met levende culturen" en dat onder meer op hun ingrediënt label, de probiotische namen, acidophilus Lactobacillus, bifidus of andere probiotische stam. Supplementen kunnen worden gemaakt met of zonder zuivel voor die mensen die lactose-intolerant. In het algemeen worden deze gekoeld bewaard.

voordelen

Na het beëindigen van een antibioticakuur, is het gebruikelijk dat vrouwen ontwikkelen vaginale infecties antibiotica alle bacteriën gedood in hun maagdarmkanaal. Om de infectie te elimineren, eten levende gekweekte yoghurt nemen probiotica is een bekend middel. Zelfs als u niet lijdt aan een schimmelinfectie, het nemen van probiotica in uw dieet te consumeren yoghurt of rejuvelac kan helpen bij de spijsvertering te verbeteren en het vergroten van je immuunsysteem.

types

Probiotica worden aangetroffen in gefermenteerde voeding, live cultuur yoghurt en als voedingssupplementen. De twee meest beschikbare probiotische supplementen bevatten Lactobacillus acidophilus en bifidus.

misvattingen

De grootste misvatting is om te geloven dat alleen vrouwen krijgen schimmelinfecties. Mannen krijgen ze ook, van overconsumptie van bier of gegist voedsel, zoals pizza, brood en kaas. Het eten van levende gekweekte yoghurt op een regelmatige basis kan helpen om schimmelinfecties op afstand - voor zowel mannen als vrouwen. De tweede misvatting is om te geloven dat alle yoghurt hebben probiotica - dat doen ze niet. Lees de labels. Sommige yoghurt alleen op basis van suiker, melk, smaakstoffen, kleurstoffen en gelatine.

Preventie / Solution

Om er zeker van u de probiotica je wilt van uw voedingsmiddelen, op de voet te lezen alle etiketten van levensmiddelen. Het is illegaal om op voedseletiketten te vervalsen. Etiketinformatie over probiotica zullen meestal geven informatie over het aantal culturen, die in de miljoenen. Elke fabrikant zal vaak beschrijven hoe het maakt haar probiotische formule om de live-probiotica te leveren aan de stomach.The bewijs is in de pudding - als je niet het gevoel dat je spijsvertering verbetert of uw schimmelinfectie is niet verminderd, die u nodig heeft om over te schakelen naar een andere yoghurt of een ander merk van probiotische supplementen.