Definitie van chronische lage rugpijn

Met veel onenigheid over de wezenlijke kenmerken ervan, chronische lage rugpijn blijft een onderwerp van controverse voor medische professionals. Dit kan invloed hebben op hoe onderzoekers benaderen het onderwerp en de conclusies die zij bereiken.

criteria

Als een chronische aandoening in aanmerking komt, moet lage rugpijn blijven gedurende ten minste drie maanden, moet verschijnen na de behandeling en mag niet het gevolg zijn van een specifiek incident.

misvattingen

Volgens de Mayo Clinic, sommige mensen de neiging om te geloven dat de pijn in de rug voelen ze zich al snel na het doen van handwerk is een chronische aandoening. Toch is deze pijn is eigenlijk gewoon pijn die in dagen verdwijnt in plaats van een aandoening die veel langer aanhoudt.

effecten

Artsen in het Beth Israel Medical Center in New York zeggen chronische lage rugpijn is een grote kosten voor de samenleving omdat "[het] is de grootste oorzaak van de verloren werkdagen en verloren inkomsten. Het is goed ook voor meer dan 25 procent van alle werknemers ' schadeclaims. "

Controverse

Omdat deskundigen het niet eens met de meest gangbare definitie, statistieken over de prevalentie van chronische lage rugpijn verschillen. Controleer de gegevensbronnen achter elke studie van de pijn in de rug om te zien hoe proefpersonen de studie werden geclassificeerd.

Speculatie

Sommige onderzoekers speculeren dat mensen die lijden aan chronische lage rugklachten zijn gevoelig voor depressie en kan zelfs een "zieke rol", die de ziekte verlengt ontwikkelen.