Definitie van abnormale baarmoeder Bleeding

Disfunctionele of abnormale baarmoeder bloeden (AUB) is bloeden die optreedt tussen periodes, na de seks, of na de menopauze. Volgens het Amerikaanse Congres van Verloskundigen en Gynaecologen, het is een van de meest voorkomende redenen een vrouw bezoekt haar arts.

Oorzaken

AUB wordt vaak veroorzaakt door een hormonale onbalans. Bijvoorbeeld, als je eierstokken niet een ei vrij te geven, is dit van invloed op uw hormoon niveaus en kan bloedingen veroorzaken.

symptomen

Symptomen van AUB omvatten bloeding op andere momenten dan tijdens een menstruele cyclus of die zwaarder bloeden dan normaal tijdens een menstruele cyclus. Een vrouw met AUB kan ook doorgeven bloedstolsels, opvliegers, of stemmingswisselingen.

Diagnose

Artsen kan een lichamelijk onderzoek uit te voeren, neemt bloedonderzoek, neem een ​​biopsie, of foto's maken met een echo van het probleem vast te stellen waardoor het bloeden.

Behandeling

Artsen kunnen medicijnen, hormonen voorschrijven, of het uitvoeren van een operatie om te controleren of het bloeden te stoppen.

overwegingen

U dient uw arts onmiddellijk als u last AUB zien; indien onbehandeld, kan je bloedarmoede wordt of problemen met uw baarmoederslijmvlies te ontwikkelen.