Decontaminatie Tent Instructions

Het Amerikaanse leger Edgewood Chemisch Biologisch Centrum creëerde een programma voor massale ontsmetting van slachtoffers blootgesteld aan gevaarlijke stoffen of een massavernietigingswapen. Dit programma biedt een leidraad voor first responders op lokaal, staat of federaal niveau. Deze richtlijnen gericht op biologische, chemische of nucleaire middelen, maar ook kan worden gebruikt voor industriële ongevallen.

De sanering proces omvat het identificeren van de dreiging, het krijgen van de slachtoffers van de decontaminatie tenten en behandelen van slachtoffers na ontsmetting als dat nodig is.

instructies

Initial Size-up

1 Let op tekenen en symptomen van het slachtoffer verontreiniging om de dreiging belichting te bepalen.

2 Don persoonlijke beschermingsmiddelen.

3 Aanpak slachtoffers.

Slachtoffer Controle en Triage

4 Gebruik fysieke barrières, geïllustreerde borden, omroepinstallaties of handsignalen aan de slachtoffers te begeleiden in de richting van decontaminatie gebieden.

5 Bepaal of het slachtoffer een alleen-water douche of een zeep en water douche voor ontsmetting vereist. Slachtoffers een olieachtige stof op hun lichaam waarschijnlijk blootgesteld aan een chemisch middel en vereisen een zeep en water douche. Als de stof een vaste stof, zoals radiologische of biologische deeltjes, een alleen-water douche is voldoende.

6 Moedig slachtoffers om hun kleren onmiddellijk te verwijderen tot aan het ondergoed. Het verwijderen kan verwijderen kleding 80 tot 90 procent van de verontreinigende stof, waardoor de reiniging douche effectiever.

Decontaminatie Set-Up

7 Bepaal de grenzen van het besmette gebied, bekend als de warme zone. Decontaminatie tenten met douches zijn upwind geplaatst en, indien mogelijk, omhoog naar de warme zone.

8 Zorg voor water om de sanering site vanaf watersysteem van de stad of tankwagen.

9 Instellen van twee verontreiniging tenten. Gebruik een voor alleen water douches en de andere voor zeep en water douches.

Conduct Mass Decontaminatie

10 Instrueer de slachtoffers om langzaam te lopen door de douche tent. De armen van de slachtoffers moet worden uitgebreid en benen uit elkaar in de ruimste contact met de douche staan. hoofden van de slachtoffers moeten ook weer worden gekanteld besmetten vermijden dat in hun ogen en monden.

11 Geef het slachtoffer het verlaten van de decontaminatie tent een jurk, een deken of een andere dekking beschikbaar is. Dit zorgt voor bescheidenheid en warmte.

12 Tag slachtoffers met een gekleurde kaart, wasknijper of rubberen band om ontsmetting voltooiing aan te geven.

13 Richt de slachtoffers aan het medisch personeel voor de behandeling of observatie. Slachtoffers met voortdurende symptomen van besmetting moet opnieuw door de ontsmetting tent worden gestuurd. Acht niet-symptomatische slachtoffers gedurende tenminste 30 minuten totdat decontaminatie was effectief.