De voordelen van titel IX

De voordelen van titel IX


Titel IX van de Education Act van 1972 verbiedt discriminatie op grond van geslacht in educatieve programma's, met inbegrip van atletische programma's die federale fondsen ontvangen. Het effect op vrouwen en meisjes in de sport is de meest bekende aspect van titel IX, waaronder een grotere sportdeelname door vrouwelijke atleten; verhoogde performance-based sport beurzen toegekend aan vrouwelijke atleten; hogere academische prestaties voor vrouwelijke student-atleten en toekomstige professionele prestaties van de voormalige vrouwelijke student-atleten.

Verhoogde Sports Deelname

Voorafgaand aan de uitvoering van titel IX, de deelname aan georganiseerde sportieve activiteiten was zo laag als één op de 27 middelbare school meisjes. Nu, ruim 30 jaar na de titel IX in werking trad, de participatie van meisjes in middelbare scholen sport is nu zo hoog als een op de drie meisjes. Deelname aan het college-niveau is bijna verdrievoudigd tussen 1972 en heden.

verhoogde Beurzen

In 1972, studiebeurzen uitgereikt aan vrouwelijke collegiale atleten waren allemaal maar onbestaande. Vandaag, echter, dan $ 1 miljoen wordt toegekend aan vrouwelijke atleten bijwonen Division I school. Deze gestage stijging van studiebeurzen geboden talloze vrouwen, die anders niet in staat zijn geweest, de mogelijkheid om te studeren. Als gevolg van titel IX, zijn vrouwelijke atleten geboden vergelijkbare middelen, inclusief planning van de games en de praktijk; kwaliteit van de technische staf en de beschikbaarheid en kwaliteit van de sport uniformen.

Verhoogde academische prestaties

De passage van titel IX is een tastbare verhoging van de academische prestaties van vrouwelijke student-atleten gezien. Een studie gepubliceerd in 2007 verbonden de deelname aan de middelbare school sport met een 41 procent stijging in een vrouw de kans op afstuderen aan de universiteit. Ook de vrouwen in toenemende mate vertegenwoordigd in geavanceerde graden. In 1972, slechts 7 procent van de juridische graden werden toegekend aan vrouwen. In 2001, dat aantal gestegen tot 47 procent. Deze stijging zou niet mogelijk zijn zonder titel IX.

professionele Prestaties

Deelname aan georganiseerde sport stimuleert team-work, het stellen van doelen en streven naar uitmuntendheid. Verder deelname aan sport geeft ook communicatieve vaardigheden en verhoogt het vermogen van spelers te verhouden met collega's en werken met anderen. Deze vaardigheden vertalen naar succes in de professionele setting. De Women's Sports Foundation beweert dat 80 procent van de vrouwelijke executives in Fortune 500 bedrijven zelf geïdentificeerd als voormalig wildzangen en aangegeven dat zij hebben deelgenomen aan de sport.