De voordelen van Maca Powder

Maca is een plant uitsluitend in Peru en is er geteeld voor meer dan 2.000 jaar. Er zijn verschillende soorten maca, met inbegrip van geel, rood en zwart maca. Het wordt beschouwd als een voedingssupplement in poedervorm en traditioneel is gebruikt als medicijn. Onderzoek toont aan dat maca poeder heeft vele voordelen, zowel voor gezonde mensen en mensen met verschillende aandoeningen, kwalen en ziekten gezondheid.

verhoogt Energie

Maca poeder kan het energieniveau stimuleren en zelfs te verbeteren atletische prestaties. Dit is gemeten in een studie over fietsers gepubliceerd in het "Journal of Ethnopharmacology." Acht gezonde fietsers werden getimed terwijl het invullen van een 40 kilometer lange fietstocht vóór en na 14 dagen van het nemen van maca. De studie wees uit dat maca suppletie aanzienlijk verbeterd de sporters fietsen tijd, wijzend naar stimulerende effecten maca's. Zelfperceptie onderzoeken hebben ook aangetoond dat mensen voelen zich energieker na consumptie van maca, volgens een artikel in 'Evidence-Based complementaire en alternatieve geneeskunde. "

Tegoeden Hormonen

Een studie uit 2006 gepubliceerd in het "International Journal of Biomedische Wetenschappen" vond ook maca om een ​​antidepressivum effect op ratten. Ook een beetje verdoofd de ratten zonder dat hun cognitieve functie. De wetenschappers toegeschreven deze resultaten aan de balancerend effect maca had op geslachtshormonen. Zij vonden dat ratten maca cortisol en adrenaline, die stressveroorzakende hormonen zijn gedaald. Zij concluderen dat maca is nuttig bij het corrigeren van fysiologische symptomen van de menopauze bij vrouwen.

Favors Mental Health

In een studie uit 2006 gepubliceerd in "BMC complementaire en alternatieve geneeskunde," de onderzoekers gekeken naar de effecten van geel, rood en zwart maca op depressie en cognitieve functie bij ratten. Ze gaven ratten verschillende tests die cognitieve activiteiten aangegeven en ontdekte dat alle soorten van maca verminderde depressie, terwijl de zwarte maca in het bijzonder een betere leer- en cognitieve functie. Hoewel meer onderzoek nodig is om farmacologische toepassingen te bepalen, onderzoek suggereert dat maca voordelen voor je hersenen en geestelijke gezondheid kan hebben.

Verlaagt de bloeddruk

In bevolkingsgroepen waar maca traditioneel wordt verbruikt, mensen de neiging om lagere bloeddruk dan die bevolkingsgroepen waar maca niet gebruikt hebben. Het is rijk aan kalium, die een hoge bloeddruk voorkomt. Een 2010 studie gepubliceerd in "Bioresource Technology" vond dat maca de mogelijkheid om de bloeddruk te verlagen, aangezien de fenolische verbindingen remden het enzym in gekweekte experimenten hypertensie relevant. Dit suggereert maca kan eventueel bruikbaar zijn in de preventie en behandeling van hoge bloeddruk.