De voordelen van glasvezel Arrow Assen in het boogschieten

De voordelen van glasvezel Arrow Assen in het boogschieten


Inzicht in de voordelen van glasvezel pijlschachten helpt schutters maken een gefundeerde beslissing over wat voor soort items te kopen en te gebruiken. Of het nu gebruikt als schietschijf of jagen, glasvezel pijl assen zijn meestal veiliger, goedkoper, duurzamer en zichtbaar op een afstand dan andere materialen. Boogschutters vaak gebruikt pijlschachten gemaakt van hout, carbon of aluminium als ze ervoor kiezen niet te glasvezel gebruiken.

Duurzaamheid

Glasvezel schachten laatst door duizenden opnamen. Waarschijnlijk niet om duurt extreme druk glasvezel en pijlschachten gemaakt van dit materiaal kan een bocht houden tot 90 graden buigen. Een lid van de Society for Creative Anachronism (SCA) claimt een glasvezel pijl schacht zou de kracht van een 250-pond man staande op het in om te breken nodig. De SCA is een organisatie die zich richt op het herscheppen van kleding, kunst van de 17e eeuw en evenementen met behulp van moderne materialen en apparatuur. Ze nauwgezet onderzoek van hun activiteiten en bij te wonen en lopen lessen en workshops.

Prijs

Glasvezel pijl schachten zijn kosteneffectief. SCA lid Adrius Stone gemeld dat glasvezel pijl schachten kosten rond de $ 2,50 tot $ 5 per stuk in 2009. Hout schachten hebben een lagere startprijs, op $ 2, maar kan lopen zo hoog als $ 7 per stuk en ze zijn minder duurzaam dan glasvezel schachten. Aluminium schachten kosten ongeveer $ 3 tot $ 10 en koolstof schachten kosten tot $ 30 per stuk.

Veiligheid

Ongeacht hun materiaal omvat, pijlschachten hebben het potentieel om te breken. Aluminium assen breken in stukken. Glasvezel assen splinter op een wijze vergelijkbaar met hout schachten, maar ze zijn minder waarschijnlijk schutters verwonden wanneer ze breken. Ook, fiberglas assen zijn veel minder kans op splinteren dan houten degenen. Om de sterkte te verbeteren en versplintering te voorkomen, kan schutters tape de assen voor gebruik.

Zichtbaarheid

Vele pijlen komen met gekleurde lamellen of meerkleurige fiberglas assen. Dit verbetert hun zichtbaarheid bij gebruik bij weinig licht of mistig voorwaarden of buiten te jagen of vissen. Sommige pijlen hebben een fel oranje vinnen of zijn blauw van kleur, zodat schutters ze niet te verliezen tijdens het gebruik. Dit is ook nuttig voor het identificeren van individuele pijlen tijdens de wedstrijd.