De voordelen van een High Protein Low Carb dieet

De voordelen van een high-protein, low-carb dieet voort uit de beperking van geraffineerde koolhydraten, volgens de Brigham en Women's Hospital. Witte rijst, wit brood, tonics, witte crackers, snoep, jam en gelei zijn voorbeelden van geraffineerde koolhydraten. Het verminderen van de consumptie van dergelijke voedingsmiddelen helpt om bloedsuiker en insuline niveaus te controleren. Een high-protein, low-carb dieet --- ook wel bekend als het Atkins-dieet --- heeft ook andere voordelen, zoals gewichtsverlies en lagere triglyceride niveaus.

Onderzoek en wetenschappelijk bewijs

Brigham en Women's Hospital legt uit dat eiwitrijke, koolhydraatarme diëten verbeteren triglyceriden en cholesterolgehalte. High-eiwit, werden koolhydraatarme diëten ook gevonden om meer te helpen bij gewichtsverlies dan een traditionele vetarm dieet gedurende een periode van zes maanden.
Echter, over een periode van één jaar, een high-protein, low-carb dieet is niet effectiever dan een traditionele vetarm dieet. Er is geen bewijs dat caloriearme diëten zijn minder effectief dan high-protein, low-carb dieet, volgens de Brigham en Women's Hospital.

Concerns

High-eiwit, kan low-carb diëten op korte termijn resultaten te produceren, maar moet op de lange termijn worden vermeden, volgens Brigham and Women's Hospital.
Brigham en Women's Hospital stelt dat er een aantal belangrijke gezondheidsrisico's in verband met een low-carb diëten die hoog in eiwit. Eiwitrijke diëten te maken nieren spanning significant meer kans. Ook kan een gebrek aan koolhydraten ketose en slechte adem veroorzaken. High-protein, low-carb dieet minder plantaardige eiwitten, vezels en vers fruit bevatten ook dan andere soorten diëten. Low-carb diëten die groenten en volkoren offeren ook offeren waardevolle voedingsstoffen zoals vezels en vitaminen, volgens MyPyramid.gov. Dit kan leiden tot verstopping en belemmeren kankerpreventie.
High-eiwit, moet koolhydraatarme diëten vermeden te worden tijdens de zwangerschap, borstvoeding of tijdens de kindertijd en preteen jaar, volgens de Virginia State University Cooperative Extension. Tijdens deze periodes van het leven, het lichaam nodig heeft grote hoeveelheden en variëteiten van voedingsstoffen op een dagelijkse basis om gezond te blijven.