De voordelen van een goede houding

Houding is de positie die u te houden tijdens het staan, zitten of liggen. Je hebt een goede houding als je de positie van de minste hoeveelheid spanning creëert op het ondersteunen van de spieren en ligamenten wanneer u zich verplaatst of het uitvoeren van het gewicht beïnvloeden activiteit. Zoals we vaak bent herinnerd als kinderen, het onderhouden van een goede houding is gunstig op vele manieren.

Een goede houding Defined

Goede zithouding betekent dat je rug recht en je billen zijn aan de achterkant van je stoel. Houd je voeten plat op de grond en buig je knieën in een rechte hoek. Bij het staan ​​met een goede houding, moet u in staat om een ​​denkbeeldige rechte lijn van uw oorlel trekken door je schouder, heup, knie en het midden van je enkel.

Beter voor je lichaam

Goede houding en rugsteun zijn essentieel voor het vermijden rug- en nekpijn. In feite zijn veel mensen die rug pijn lijden ervaring positieve veranderingen wanneer zij hun houding te verbeteren, neemt nota van de Cleveland Clinic. Een goede houding voorkomt ook spierpijn en vermoeidheid van de spieren. Het houdt uw botten en gewrichten in goede afstemming, zodat u uw spieren efficiënter te gebruiken, het voorkomen van overbelasting en overmatig gebruik.

Future Health

Het onderhouden van een goede houding kan je helpen nieuwe gezondheidsproblemen te voorkomen. Juiste houding vermindert abnormale slijtage van gewrichtsoppervlakken, wat kan leiden tot artritis. Het vermindert ook de belasting van ligamenten die wervelgewrichten verbinden. Een goede houding helpt u voorkomen dat de ontwikkeling van een abnormale permanente positie, die de wervelkolom schijf problemen en vernauwde bloedvaten en zenuwen kan veroorzaken. Een goede houding beschermt ook wervelgewrichten van een blessure en misvorming.

Breathe Right

Een goede houding helpt om de luchtwegen te openen en zorgen voor een goede ademhaling. Juiste ademhaling laat verbeterde zuurstoftoevoer in het cardiopulmonale systeem. Het bloed draagt ​​dan voldoende zuurstof aan het zenuwstelsel, organen en andere weefsels, zodat ze kunnen functioneren.

Ziet er goed uit

Het onderhouden van een goede houding doet wonderen voor je uiterlijk. Juiste houding kan u helpen een goede eerste indruk te maken, en lijken meer aantrekkelijk en zelfverzekerd. Wanneer u voorkomen dat slungelig, je ziet er langer en slanker. Al deze aspecten toe te voegen aan je zelfvertrouwen.