De voordelen van een aluminium fietsframe

De voordelen van een aluminium fietsframe

Veel materialen worden gebruikt bij de bouw van moderne fietsframes, en elk heeft zijn voor- en nadelen. Hoewel hun explosie in populariteit is relatief recent, aluminium fietsframes dateren uit de late 19e eeuw; de St. Louis koelkast en Lu-Mi-Num fiets Houten Gutter bedrijf is een van de vroegst bekende voorbeelden. Met de meeste grote fietsfabrikanten nu met behulp van aluminium of aluminiumlegeringen in veel van hun producten, hebben aluminium fietsframes een vaste waarde in de wielerwereld geworden.

Gewicht

Aluminium is de meest beschikbare lichtgewicht fiets frame materiaal. Staal, de meest voorkomende en oudste fietsframe materiaal, ongeveer drie maal het gewicht van aluminium. Hoewel moderne stalen motoren zijn aangepast aan het lage gewicht van aluminium fietsframes benaderen, aluminium frames vereisen geen substantiële ontwerpwijzigingen van de laagste gewicht fietsen blijven. Vanwege de van nature lage gewicht, blijft aluminium een ​​ideale en betaalbare keuze voor race-en mountainbike frames.

Roest en Duurzaamheid

In tegenstelling tot de standaard stalen frames, aluminium fietsframes zijn niet gevoelig voor roest. Deze weerstand tegen roest maakt aluminium zeer weinig onderhoud en ideaal voor mountainbiken en toerfietsers, of voor een hobby fietser die regelmatig rijdt in natte omstandigheden. lagere sterkte Due aluminium vergeleken met staal, titanium en carbon, aluminum fiets framebuizen vaak dikkere wanden. Hoewel dit niet noodzakelijk een voordeel bieden ten opzichte van andere frametypen, kan dikker-dan-standaard buizen worden gebruikt in aluminium fietsframes zonder waardoor ze aanzienlijk zwaarder.

Stijfheid

Stijfheid van invloed op het gevoel van een rit, het verstrekken van stabiliteit bij het sprinten en klimmen. Verschillende niveaus van stijfheid zijn ideaal voor verschillende rijders. Gedeeltelijk vanwege hun dikkere buiswanden, aluminium fietsframes vaak stijver dan fietsframes gemaakt met andere materialen. Dit kan zorgen voor een oncomfortabele rit als je een mountainbiker, omdat aluminium frames hebben minder te geven dan anderen wanneer fietsen op hobbelige of rotsachtig terrein. Deze stijfheid kan een voordeel bieden aan racen en toerfietsers, echter, omdat de lage macht van een stijve aluminium frame zorgt voor meer stabiliteit, en mogelijk meer snelheid, wanneer sprinten.

Kosten

Hoewel algemeen duurder dan vergelijkbare stalen frames, aluminium kozijnen nog relatief goedkoop. Door hun duurzaamheid, roest weerstand, stabiliteit en lage gewicht, kan aluminium frames de behoeften van verschillende rijders passen. Hoewel de voordelen van een aluminium frame kan niet vergelijken met die van sommige titanium en koolstofvezels fietsen, Frame aluminium in hoofdzaak goedkoper. Goed afgerond, licht en betaalbaar, aluminium fietsframes zijn ideaal voor ruiters op alle niveaus van deskundigheid.