De voordelen van blauwgroene algen Tabletten

De voordelen van blauwgroene algen Tabletten

Blauw-groene algen is een groep van ongeveer 1500 soorten algen die bekend staan ​​om zijn rijke bronnen van eiwit. Deze planten bevatten carotenoïden, vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren ook. Het is al lang geoogst in Mexico en de Sahara woestijn om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Op dit moment is er onvoldoende wetenschappelijke gegevens van humane studies naar de effectiviteit van blauwalgen ondersteuning voor alle omstandigheden. Raadpleeg uw zorgverlener voordat u blauwalg medicinaal.

Identificatie en dosering

Spirulina is de naam meestal gebruikt om de gehele groep van eetbare blauwalgen identificeren, hoewel het slechts een paar van de vele blauwalgen species. Het is beschikbaar in verscheidene orale doseringsvormen, en wordt het meest gebruikt als 500 mg of 750 mg tabletten. De gebruikelijke dagelijkse dosis blauwalgen is 2000 tot 3000 mg, in verdeelde doses gedurende de dag. Onderzoeken hebben Spirulina toegediend met doses van 1 tot 10 gram per dag.

voordelen

Blauw-groene algen heeft diverse vermeende voordelen, waaronder het immuunsysteem stimuleren, het verlagen van cholesterol en antivirale en antikanker effecten. Het is ook beweerd om obesitas te beheren. Blauwalg bevat anti-oxidanten, waaronder zeaxanthine, die kunnen bijdragen tot het netvlies van het oog te versterken en zo mogelijk te voorkomen maculaire degeneratie, een aandoening die ernstig kan aantasten of visie vernietigen. Spirulina kan ook helpen om de ontwikkeling van nierstenen door chemische stoffen genoemd oxalaten voorkomen.

effectiviteit

Vooronderzoek op de voordelen voor mensen met overgewicht van het nemen van spirulina gedurende vier weken toonde slechts kleine en onbeduidende hoeveelheden van gewichtsverlies. De resultaten van enkele vroege menselijke en dierlijke studies hebben aangetoond dat spirulina verlaagd cholesterolgehalte aanzienlijk meer dan een placebo, of inactief suiker pillen. Human studies bij diabetici hebben ook aangetoond dat spirulina sommige effectiviteit bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel kan hebben. Er zijn echter meer menselijke studies nodig zijn nut Spirulina voor deze en andere toepassingen evalueren.

overwegingen

Volgens de PaloAltoMedicalFoundation.org, blauw-groene algen is over het algemeen goed verdragen en veroorzaakt weinig bijwerkingen. Het kan zelden leiden tot allergische reacties, echter. Ook kan blauwalg besmet zijn met het milieu water stoffen zoals lood, kwik en cadmium, dat metalen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid bij inslikken zijn. Spirulina dient tijdens zwangerschap en borstvoeding te worden vermeden.