De voordelen & Side Effects acetyl-L-Carnitine

De voordelen & Side Effects acetyl-L-Carnitine


Carnitine is van nature in rood vlees en zuivelproducten, evenals een aantal plantaardige voedingsmiddelen. Zijn belangrijkste functie in het lichaam is het vervoer van vet te helpen in de mitochondriën - de mini-ovens in je cellen - waar het wordt omgezet in energie. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, het hart, de spieren, hersenen en sperma rekenen op L-carnitine voor energie. Met ingang van 2010 is acetyl-L-carnitine aan populariteit wint als een voedingssupplement.

Cognitieve functie

Omdat carnitine wordt opgeslagen in het hersenweefsel en gebruikt door de hersenen om vet te zetten in energie, sommige mensen geloven dat die acetyl-L-carnitine oraal hersenfunctie zal verbeteren. Studie resultaten zijn veelbelovend. Patiënten met milde cognitieve stoornissen en de ziekte ervaren verbetering milde ziekte van Alzheimer in hun cognitieve functie toen ze tussen de 1,5 en 3,0 gram acetyl-L-carnitine per dag, volgens een onderzoek uit 2003 gepubliceerd in het tijdschrift International Clinical Psychopharmacology. In 2010, wetenschappers van het Center for Cell Neurobiologie en Neurodegeneratie Onderzoek aan de Universiteit van Massachusetts gaf de aanvulling op gezonde volwassenen zonder dementie als onderdeel van een voedings-formule. Volgens hun papier in de Journal of Nutrition, Health & Aging, deze volwassenen toonden betere mentale prestaties op tests.

Vitaliteit

bekende rol acetyl-L-carnitine in het omzetten vet om energie veel interesse in het gebruik ervan als een gewichtsverlies instrument gegenereerd. L-carnitine werd gevonden om lichaamsvet te verminderen en de spiermassa in een studie van de mannen en vrouwen boven de leeftijd van 100, "L-Carnitine behandeling vermindert ernst van de fysieke en mentale vermoeidheid en verhoogt de cognitieve functies in Honderdjarigen." Hoewel dergelijke studies genereren veel interesse in het potentieel van acetyl-L-carnitine als een atletische aanvulling, hebben de meeste onderzoek naar dit onderwerp niet getoond duidelijke voordelen voor gezonde mensen, volgens het Linus Pauling Institute aan de Oregon State University.

Hart gezondheid

Acetyl-L-carnitine heeft een beschermende functie in de hartspier en in de hersenen en andere spieren van het lichaam. Volgens een studie uit 2006 gepubliceerd in The FASEB Journal getiteld "Omkering van mitochondriale gebreken voor Ischemie Beschermt de Aged Hart," experimenten op dieren tonen aan dat de hartspier is beter in staat om het verlies van zuurstof te verduren als gevolg van bloedstolsels wanneer acetyl-L -carnitine wordt gegeven voordat een cardiale gebeurtenis.

beweeglijkheid van de zaadcellen

Een ander gebied waarop de lichaamsreserves L-carnitine de bijbal bij mannen, de buis die sperma huizen als ze volwassen. In de bijbal, sperma verwerven van de mogelijkheid om te zwemmen en om eieren te bevruchten. Sommige wetenschappers hebben gesuggereerd dat als een man is een tekort aan L-carnitine, zal zijn beweeglijkheid van de zaadcellen ontbreken. Verschillende studies, waaronder een 2007 studie gepubliceerd in het Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition over de effecten van voeding carnitine aangeven dat die acetyl-L-carnitine als supplement sterk verbetert sperma motiliteit en verbetert mannelijke vruchtbaarheid.

Bijwerkingen

De Physicians 'Desktop Reference suggereert dat mensen die meer dan 500 mg van acetyl-l-carnitine dagelijks soms ontwikkelen spijsverteringsproblemen, slapeloosheid en prikkelbaarheid. De Linus Pauling Institute aan de Oregon State University wijst erop dat acetyl-L-carnitine heeft geen gerapporteerde toxische effecten. Vermijd supplementen die D-carnitine bevatten, echter. Deze vorm van carnitine is niet bioactief, maar het blokkeert de opname van de gunstige L-carnitine, en kan laat je zwak of vermoeid voelt. Praat met uw arts als u last heeft van hoge bloeddruk, diabetes, nierziekten, vasculaire ziekte, cirrose, of als u twijfelt over het nemen van acetyl-L-carnitine.