De voordelen die je krijgt van een GGO

De voordelen die je krijgt van een GGO

Voor veel mensen is de term genetisch gemodificeerde organismen of GGO, roept beelden op van exotische planten op de overname van hele steden. Dit is echter niet het geval. GGO's zijn al geïntegreerd in ons leven en zorgen voor een significante voordelen voor boeren en hun gewassen, het milieu en zelfs de geneeskunde.

gewassen

Genetisch gemodificeerde organismen, of de GGO's, verhoging van de landbouw efficiency. Ze verlagen rijping tijd, zodat hun gewassen op de markt te komen eerder. Ze verhogen de totale opbrengst en stresstolerantie, inclusief de mogelijkheid om beter te overleven in extreme weersomstandigheden, waardoor de boeren om gewassen te telen in voorheen onherbergzame plaatsen. Dit is essentieel geworden als minder landbouwgrond beschikbaar is voor het verhogen van de bevolking nodig heeft. GGO ook de weerstand te verhogen tot gewas ziekten. Het maken van planten met genetisch gemanipuleerde resistentie tegen ziekten, plagen en / of herbiciden, uiteindelijk vermindert het risico van misoogsten. Oogstverliezen van schadelijke insecten zijn niet alleen financieel verwoestende aan de landbouwers, maar in ontwikkelingslanden, misoogsten leiden tot hongersnood. Daarnaast is de vermindering of afschaffing van het gebruik van pesticiden vermindert de totale kosten van het brengen van de gewassen op de markt, ten gunste van zowel de boer en de consument. Gewassen ook profiteren van GGO-technologie in die nieuwe producten kunnen worden gemaakt om de smaak en de kwaliteit te verbeteren.

Dieren

GGO's kunnen de gezondheid van dieren te verbeteren door het verhogen van hun stoerheid, hun resistentie tegen ziekten, en hun voeder efficiency. Hoewel dit klinkt misschien als science fiction, GGO-technologie is in wezen een meer efficiënte methode van de fokkerij. GGO-technieken sneller organismen die een hogere kwaliteit vlees, eieren en melk te leveren, door het invoegen van genen in het vee om hun melkproductie te verhogen, bijvoorbeeld te creëren. Tegelijkertijd kunnen GMO technieken verbeteren de gezondheid van de dieren en. Ook belangrijk voor dieren is het gebruik van GGO's in 'vingerafdrukken' van dier- en plantenziekten. Met deze techniek kunnen dierenartsen bepalen of een dier met een bepaalde ziekte of is gewoon ingeënt, waardoor de noodzaak om te doden of quarantaine gezonde dieren.

Milieu

GGO's verminderen van de chemische stoffen die nodig is voor gewasbescherming. Boeren telen van gewassen genetisch gemanipuleerd om plagen te weerstaan ​​kunnen er minder bestrijdingsmiddelen gebruiken. Dit heeft reeds plaatsgevonden voor GGO-maïs, katoen en aardappelplanten. Bomen genetisch gemodificeerd om een ​​lager gehalte aan lignine, een structureel bestanddeel van houtige planten cellen produceren, verminderen de behoefte aan giftige chemicaliën in pulp- en papierproductie. De voordelen omvatten zowel de vermindering van de milieubelasting en een betere gezondheid van landbouw- en industriële arbeiders. Een spannende ontwikkeling in GGO fytoremediatie; planten die genetisch zijn gemanipuleerd om het schoonmaken van vervuiling door zware metalen uit vervuilde grond. Hoewel nog geen realiteit, bioremediatie, of het herstel van beschadigde land door middel van GMO planten kunnen leiden tot organismen ontworpen om voedingsstoffen en de bodemstructuur te herstellen aan verarmd land.

Menselijke gezondheid

GGO's hebben al geleid tot meer voedzaam basisvoedsel. Genen voor het vervaardigen van vitamine A zijn reeds ingebracht in rijst en tarwe gewassen om de voedingswaarde te vergroten. Genaamd Golden Rice, wordt het helpt bij het verminderen van de ernstige vitamine A-tekort probleem ervaren in de derde wereld. Een GGO-techniek de bijnaam "pharming" creëert planten ontworpen om vaccins, eiwitten en andere farmaceutische producten.