De voedingswaarde van Zucchini

De voedingswaarde van Zucchini

Net als andere zomer pompoenen, courgette is een gezonde en smaakvolle groente die u kunt toevoegen aan allerlei verschillende gerechten. Gebruik het in een pastasaus, toe te voegen aan een roerbak of bakken het in zoete broden van snelle brood. Je moet courgette eten met de schil bevestigd indien mogelijk, omdat de schil bevat veel van de voedingswaarde.

Calorieën, vet en cholesterol

Omdat de courgette heeft zo'n hoog gehalte aan water, het is zeer laag in calorieën. Een medium rauwe courgette met haar huid bevat slechts 31 calorieën. Diezelfde courgette bevat geen vet en cholesterol. Als je probeert om te bezuinigen op calorieën, vet of cholesterol, courgette is een uitstekende keuze.

Koolhydraten, vezels en eiwitten

Een medium rauwe courgette met zijn huid levert slechts 7 gram koolhydraten. Van deze koolhydraten, 2 gram zijn van voedingsvezels, goed voor 9 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van vezels. Nog eens 3 gram zijn uit suikers. De zucchini bevat ook 2 gram eiwit. Wanneer u courgette eet, dus profiteert u van zowel de vezel en de eiwitten.

vitaminen

Een ruwe medium courgette, met inbegrip van de huid, heeft 56 procent van je dagelijkse aanbevolen waarde van vitamine C. Het levert ook 11 procent van je dagelijkse waarde van vitamine K, 16 procent van riboflavine, 21 procent van de vitamine B-6 en 14 procent van de foliumzuur. Andere vitaminen in kleinere hoeveelheden omvatten vitamine A, vitamine E, thiamine, niacine en pantotheenzuur.

mineralen

Deze groene zomer squash is bijzonder rijk aan de mineralen kalium en mangaan. Een medium rauwe courgette, met inbegrip van de huid, levert 15 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van kalium en 17 procent van mangaan. Het heeft 8 procent van je dagelijkse waarde van magnesium, 7 procent fosfor, 5 procent koper, en kleinere hoeveelheden calcium, ijzer, natrium, zink en selenium.

Het selecteren en opslaan

Zucchini beschikbaar zijn het hele jaar door in de Verenigde Staten, maar zijn vooral talrijk in de zomer. De CDC adviseert het selecteren squash dat voelt relatief zwaar voor hun grootte; Dit betekent dat de inwendige structuur is goed. De huid moet glanzend, licht en stevig zijn. Als je de koelkast verse courgette in plastic zakken, zult u in staat zijn om het voor ongeveer een week te houden.