De voedingswaarde van Yellow Wax Beans

De voedingswaarde van Yellow Wax Beans

Een nietje in vele boerenmarkten en tuinen in de warmere maanden, geel wax bonen - ook wel geel snap bonen - een veelzijdig en voedzame aanvulling op uw dieet. Een hele kopje gehakte gele wasbonen bevat slechts 31 calorieën, zodat je het kunt gebruiken om bulk in een dieet te houden toe te voegen aan maaltijden zonder aanzienlijk verhogen van uw calorie-inname. Geel wax bonen bieden ook tal van voedingswaarde en u voorzien van een aantal essentiële voedingsstoffen.

Gezonde koolhydraten en eiwitten

De meeste van caloriegehalte gele wasbonen 'komt van koolhydraten. Elk 1-cup portie biedt u 7 gram van de totale koolhydraten, met 3,4 gram van die afkomstig van voedingsvezels. Tijdens de spijsvertering, een aantal van deze koolhydraten breken in suiker en ga naar uw dag-tot-dag functioneren brandstof, terwijl de vezel in gele wasbonen helpt bij het voorkomen van constipatie en reguleren van uw bloedsuikerspiegel. Elke portie van de bonen biedt u ook 2 gram eiwit, dat helpt het behoud van gezonde weefsels, met inbegrip van uw botten en haren.

Ijzer en mangaan

Geel wax bonen voordelen voor uw gezondheid door het stimuleren van uw ijzer en mangaan inname. Beide mineralen hebben de mogelijkheid om enzymen te activeren, waaronder enzymen die nodig zijn om energie en ondersteunen de stofwisseling. IJzer speelt een belangrijke rol in rode bloedcellen functie, terwijl mangaan reguleert de productie van hormonen uw lichaam en helpt u bindweefsel te produceren. Elk 1-cup portie gele wax bonen beschikt over een ijzergehalte van 1,04 milligram en een mangaangehalte van 0,21 milligram. Dit zorgt voor 13 procent van de dagelijkse inname van ijzer en 9 procent van de dagelijkse inname van mangaan voor mannen, volgens het Institute of Medicine, evenals 6 en 12 procent van de aanbevolen dagelijkse ijzer en mangaan inname voor vrouwen, respectievelijk.

Antioxidant Vitamine C

Nemen gele wasbonen in uw dieet als een bron van vitamine C, een antioxidant essentieel voor een goede gezondheid. Antioxidanten voorkomen dat oxidatieve schade aan je cellen, met inbegrip van uw DNA en celmembranen. Afscherming uw cellen van deze oxidatie houdt ze gezond en speelt een rol bij de preventie van ziekten, waaronder kankerpreventie. Het consumeren van vitamine C helpt ook bij wondgenezing en ondersteunt de sterkte van uw bindweefsels, met inbegrip van uw botten. Elk 1-cup portie gele wasbonen biedt u 16,3 milligram vitamine C - 18 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor mannen en 22 procent voor vrouwen, volgens het Institute of Medicine.

Het consumeren van meer Gele Wax Beans

Gebruik gele wax bonen in hartige salades - combineer ze met bruine bonen, kikkererwten, gehakte ui en een balsamico vinaigrette voor een gezonde drie-bonen salade, of rooster ze met de zomer squash en cherry tomaten voor een geroosterde zomer groente salade. U kunt ook roosteren de bonen op hun eigen, het toevoegen van gehakte knoflook voor de smaak, of bak ze met je favoriete groenten en magere eiwitten voor een gezonde roerbakken. U kunt zelfs eten gele wasbonen raw - voeg een paar van uw favoriete wrap, of een snack op hen met een gezonde dip, zoals hummus.