De-vacht van een Deer verbergen

De-vacht van een Deer verbergen


Het maken van buckskin van herten te verbergen is een aloude traditie onder jagers. Niet alleen hebben ze er plezier in de wetenschap dat ze een ander deel van het dier gebruikt, maar ook eindigen met een stuk zacht, soepel leer die kunnen worden gemaakt in een duurzaam vest, jasje, handtas of een paar handschoenen. Voordat een hert huid kan worden gelooid in daim, moet het haar worden verwijderd.

instructies

1 Meng 5 liter gehydrateerd kalk met 5 liter water in een grote, plastic vuilnisbak en roer met een mengen peddel totdat de kalk oplost. Dompel de huid in de oplossing en roer. Week de huid gedurende drie of vier dagen, roeren dagelijks twee of drie keer. Controleer de huid elke dag en haal hem uit het mengsel wanneer het haar af komt gemakkelijk in de hand.

2 Spoel de huid met koud water. Leg het haar-side up op een multiplex plaat. Duwen het haar met de rug van een bot mes.

3 Verwijder alle vet of klierweefsel door het afschrapen van de huid met de rug van het bot mes. Plaats het mes nagenoeg plat tegen de huid als je dit doet. Herhaal deze stap aan de andere kant. Spoel de huid met koud water.

4 Vul het vuilnisbak met vers water. Dompel de huid en laat deze gedurende 5 uur.

5 Verwijder de huid en spoel het met koud water. Herhaal stap 3.

6 Stop de kalk actie door het mengen van 10 liter zoet water met 10 pinten van azijn. Dompel de huid in de oplossing en laat deze gedurende 24 uur roeren om de 4 uur.

7 Verwijder de huid en vul de vuilnisbak met schoon water. Dompel de huid en laat deze gedurende 8 uur.

Hints

  • Gebluste kalk is giftig. Lees en volg alle veiligheid, opslag, verwerking en afvoer instructies.
  • Niet de huid in de kalk oplossing te lang te verlaten of het zal verslechteren.