De tekenen van Aanhankelijke Teens

De tekenen van Aanhankelijke Teens

Als gevolg van onzekerheid, clinginess komt vaak voor bij tieners met het gevoel van eigenwaarde kwesties. Doen alsof ze een noodzaak voor de voortdurende gezelschap van familie en vrienden, zal aanhankelijk tieners vaak tonen een gebrek aan persoonlijke interesses en een tentoonstellingsruimte verstikking of jaloers gedrag. Omdat behoeftige gedrag stam kan leggen op hun relaties, moeten ouders vigilante naar tekenen van plakkerigheid in hun tienerjaren zijn.

Persoonlijke Plannen en interesses

Aanhankelijk tieners vaak niet de belangen van hun eigen, zoals sport of hobby's, die geen vriend of familielid inhouden hebben. Zij kunnen wachten de hele dag of weekend, voor een vriend of houden van belang om te bellen, niet in staat of niet bereid om de plannen van hun eigen te maken. Aanhankelijk tieners hebben vaak maar één goede vriend en de belangen van die vriend te nemen, totdat de vriendschap eindigt, en dan zal de tiener een nieuwe vriend te vinden, de vaststelling van het belang van de nieuwe pal. Zo kan een tienermeisje ineens geïnteresseerd in yoga, alleen maar omdat haar beste vriendin neemt klassen, dan als ze ontmoet een nieuwe vriend die basketbal speelt ze zal beginnen gaan naar alle games, zelfs als ze had geen eerdere interesse in de sport. Omgekeerd normale tieners hebben hun eigen belangen die na verloop van tijd en door meerdere vriendschappen constant blijven, eigenlijk aangetrokken tot mensen die hun interesses delen. Zoals Maria RT de Guzman, Adolescent Specialist aan de Universiteit van Nebraska, wijst er, in tegenstelling tot de vroege kindertijd wanneer kinderen hebben slechts één of twee goede vrienden, normale tieners ontwikkelen meerdere vriendschappen en hebben uiteenlopende belangen in diverse groepen.

Persoonlijke ruimte

Tieners met aanhankelijk gedrag moeite hebben tijd doorbrengen door zichzelf. Zij hebben behoefte aan een vriend of familielid om zelfs de meest alledaagse activiteiten doen, zoals paardrijden naar school of naar de bibliotheek, winkelcentrum of supermarkt. Een goed aangepaste tiener vindt het niet erg om tijd door hemzelf en zal actief op zoek gaan naar tijd alleen als hij werkt aan zijn eigen identiteit te ontdekken. Auteur en kinderpsycholoog, Peter Marshall, Ph.D., merkt op dat de eenzaamheid van belang is voor tieners, omdat ze behoefte hebben om na te denken over zaken als school, relaties en het leven, om erachter te komen wie ze zijn en wie ze willen worden.

obsessieve gedrag

Verstikking vrienden en familieleden is een veelbetekenende teken van aanhankelijk gedrag bij tieners. Geobsedeerd bellen of sms'en haar vrienden of vriend voortdurend omdat ze niet terug van hen gehoord heeft is een indicatie dat uw tiener ernstige onzekerheid problemen kunnen hebben. Altijd hoeft te weten waar haar ouders zijn, of hoeven te worden op elke familie gesprek of besluit, kan ook behoeftige gedrag signaleren. Tieners die veilig zijn in zichzelf en hun relaties anderen een pauze en hebben behoefte aan een pauze van anderen ook, in ieder geval af en toe.

Jaloezie

Terwijl een beetje jaloezie is normaal, zoals wanneer zijn vriendin gaat op vrijdagavond met haar gal pals in plaats van met hem, buitensporige of irrationele jaloezie is zeker een symptoom van onveiligheid. Ongezonde jaloezie, zoals uw tiener steeds overdreven boos omdat zijn beste vriend ging weg voor het weekend met zijn vader op een camping trip, waardoor uw tiener met niets om dat weekend te doen, is een rode vlag die uw tiener kan worden tentoonstellen aanhankelijk gedrag. Volgens Daniel Tomasulo, Ph.D., hoogleraar aan de Universiteit van Pennsylvania, toen een tiener wordt overdreven afhankelijk van één persoon kan zijn het leven zuur te maken als hij niet het gevoel dat hij krijgt dezelfde aandacht van de vriend in ruil.