De symptomen van een Cat Allergy

Volgens de American Academy of Allergy, Astma en Immunologie, bijna 15 procent van de mensen in de Verenigde Staten te ervaren een soort van allergische reactie op huisdieren zoals katten of honden. De primaire oorzaak van deze allergieën is huidschilfers van huisdieren --- de dode huidcellen katten en honden te werpen op een dagelijkse basis. Als u allergisch voor katten zijn, kunt u een verscheidenheid van symptomen die u direct kunt merken of enkele uren te ervaren na interactie met een kat. Sommige mensen ervaren allergische symptomen na het aanraken of het spelen nauw samen met een kat, terwijl anderen niet in staat zijn om in dezelfde kamer als een kat zonder het ervaren van allergische symptomen.

Loopneus of verstopte neus

Misschien vindt u dat uw neus geworden verstopt als je rond katten. Sommige mensen kunnen ook niezen of snuffelen wanneer in de aanwezigheid van een kat. Als deze symptomen bekend klinken, kan het nuttig zijn om een ​​doos tissues handig om u te helpen omgaan met deze symptomen, terwijl je tijd door te brengen met een kat te houden.

Jeukende of tranende ogen

U mag jeukende, rode of waterige ogen ervaren. Dit gebeurt wanneer de kat huidschilfers - die kan zweven in de hele lucht - in contact komt met uw ogen. Misschien vindt u dat u vaak wrijf je ogen om de jeuk te verlichten. Hoewel dit enige verlichting kan bieden, kan je eigenlijk zijn ze meer allergeen in je ogen door het aanraken van uw ogen met je handen. Allergeen-specifieke oogdruppels kan enige opluchting voor deze symptomen te bieden. Was uw handen na het spelen met een kat, omdat dit kan helpen verwijderen overtollige huidschilfers van huisdieren uit je handen.

Astma / Wheezing

Als u een ernstige allergie voor katten, of als je astma hebt, kunt u vinden dat je moeite hebt met ademhalen toen in dezelfde kamer met een kat. Als u astma, dat wordt verergerd door de kat huidschilfers, kunt u hoesten, piepende ademhaling, kortademigheid of benauwdheid en pijn op de borst. Als deze symptomen zich voordoen, moet u wellicht een schone ruimte te vinden uit de buurt van de kat tot deze symptomen verdwijnen. Dit is vooral belangrijk te doen als deze symptomen ervaren door jonge kinderen om te voorkomen dat een ernstige astma-aanval uit ontwikkelingslanden. De beste optie om dergelijke symptomen te verlichten kan betekenen dat het niet hebben van een kat als huisdier. Echter, als dit niet mogelijk is, overweeg dan het beperken van waar uw kat is toegestaan ​​om te dwalen in uw hele huis. Vacuüm op een regelmatige basis en het installeren van een HEPA-filter in uw huis om de stroom van de kat huidschilfers te beperken.

Hives / Eczeem

U kunt vinden dat je huid geïrriteerd als je aanraken of spelen met een kat. Afhankelijk van de ernst van uw kat allergie, kan netelroos of eczeem op de huid ontwikkelen. Deze omstandigheden kunnen leiden tot een jeukende, droge huid. Het wassen van je handen na het spelen met een kat kan helpen voorkomen dat deze symptomen zich voordoet. Echter, als deze symptomen zich voordoen, moet u mogelijk een antihistaminicum nemen om uw ongemak te verlichten.