De stadia van Early Child Development Ages nul tot vijf jaar

De stadia van Early Child Development Ages nul tot vijf jaar


Tussen de geboorte en de leeftijd van vijf jaar, zal uw kind vooruitgang door verschillende stadia van ontwikkeling, of mijlpalen. Uw kind zal beginnen om uw stem te herkennen, leren het proces van het spreken en het proces van memoriseren. Terwijl de kinderen doen ontwikkelen in hun eigen tempo, als uw kind niet haar mijlpalen bereikt, overleggen met uw arts.

Geboorte tot een jaar

Uw pasgeboren zal de spieren die nodig zijn om zijn nek bewegingen te controleren ontbreken. Bij drie maanden, kan uw kind zijn hoofd omhoog als liggend op zijn buik, merkt Mayo Clinic. Je baby zal worden opgeschrikt door een plotselinge geluiden, zal uw gezicht en glimlach te herkennen wanneer je met hem praat. Op zes maanden zal je baby eenvoudige lettergrepen zoals ba of da spreken. Op de leeftijd van een, kan uw baby dada of mama te zeggen en zal proberen om eenvoudige woorden te imiteren.

Een tot twee jaar

Je baby kan kruipen, zitten of trekken zich naar een zittende positie naar leeftijd één. Volgens de Mayo Clinic, kan uw kind proberen om maatregelen te nemen door deze leeftijd. Een een-jaar-oude kan volgen met haar ogen, kunnen de namen van mensen begrijpen en zullen beginnen met het ontwikkelen banden met familie. Op de leeftijd van twee, kan uw kind spreken eenvoudige woorden, spelen met anderen, en kunnen moeilijk worden en de ontwikkeling van verlatingsangst. Een twee-jaar-oude kan ook zijn gezicht te herkennen in foto's en spiegels.

Twee tot drie jaar

Tussen twee en drie jaar oud, uw kind zal gaan ontwikkelen onafhankelijkheid, geeft de Centers for Disease Control and Prevention. Twee tot drie jaar oude kinderen steeds meer nieuwsgierig naar hun wereld en zich in exploratie. Een twee-jarige kan rennen, springen en eventueel overslaan. Kinderen van deze leeftijd kunnen ook beginnen met zindelijkheidstraining. Een drie-jarige kan zijn naam te zeggen, spreek vier-woord zinnen en openlijk de liefde voor anderen. Scheiding kan niet langer een probleem voor de drie-jarige zijn. Ook was er een drie-jarige kan ook beginnen met de vraag: "Waarom" vragen.

Drie tot vier jaar

Tegen het einde van drie jaar, kan uw kind kleuren kennen, trek eenvoudige ontwerpen en traplopen. Uw kind kan ook pagina's draaien zonder dat het rippen van het boek. Op de leeftijd van vier, zal uw kind denkbeeldige vrienden te ontwikkelen, stelt Kids Growth. Een vier-jarige zal nieuwsgierig met haar anatomie te worden. Kinderen op vier zullen nog wel een security voorwerp, zoals een deken of een favoriet speeltje. Een vier jaar oude kind kan uitkleden, liedjes zingen en kunnen genieten van het helpen met eenvoudige klusjes.

Vijf jaar

Op de leeftijd van vijf, zal uw kind gretig proberen om u te behagen. Een vijf-jaar-oude kan kleden, voeden en badkamer behoeften beheersen zonder veel hulp van jou. Vijf-jarige kinderen niet meer driftbuien en kunnen frustratie goed te behandelen. Uw vijf jaar oude kind kan rijmen begrijpen, zeggen zijn volledige naam, volgt de instructies en kunnen tellen tot 10. Een vijf-jaar-oude kan ook een fiets (met zijwieltjes) rijden, doen salto's, weet vormen, kleur met kleurpotloden en verhalen vertellen.