De spieren gebruikt in een halter Scaption Exercise

De spieren gebruikt in een halter Scaption Exercise


Scaption is een beweging van de schouder waarop uw breng je armen uit de buurt van je lichaam. Als je ooit front-raise of side-raise oefeningen hebben gedaan, denk maar aan scaption als de in-tussen beweging. Meer specifiek scaption de beweging die is 45 graden tussen de voorwaartse en zijvlakken. Schouder scaption kan met halters, en is een effectieve oefening voor het bouwen van meerdere schouderspieren. Maar het meest opvallende aspect van deze oefening is de veiligheid. In feite, halter scaption is een veel veiliger oefening voor je schouders dan kant verhoogt, en kan dienen als een substituut oefening als u last heeft van pijn in de schouder.

halter Scaption

Alvorens dit te doen de halter scaption, warmen je schouders door te doen drie sets van arm cirkels gedurende 45 tot 60 seconden per set. Zodra u dit doet, grip een halter in elke hand met een onderhandse grip en staan ​​of zitten met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Houd uw bovenlichaam rechtop en plaats de dumbbells langs je lichaam, met je armen licht gebogen en handpalmen naar voren. Hef je armen 45 graden tussen je naar voren en zijvlakken. Zodra je armen zijn parallel aan de grond, laat ze naar beneden naar je lichaam.

deltoids

De primaire spieren werkten tijdens halter scaption zijn de deltoids. Vooral de voorste en laterale deltoids. Dit zijn je voor- en zijkant schouderspieren. Uw anterior deltoids bestaan ​​uit twee delen of onderdelen, terwijl de laterale deltoids bestaan ​​uit slechts één segment.

Supraspinatus en andere rotator cuff spieren

De supraspinatus is klein spier gelegen aan de bovenkant van uw scapulae of schouderbladen. Deze spier is eigenlijk een van vier rotator cuff spieren, die alle belangrijk zijn om schouderstabiliteit zijn. Tijdens halter scaption, de supraspinatus is grotendeels verantwoordelijk voor de start van de beweging en het blijft de belangrijkste verhuizer tot ongeveer 30 graden scaption. De andere rotator cuff spieren, die de subscapularis, infraspinatus en teres minor zijn, spelen allemaal een rol in het behoud van de stabiliteit van je schouder het gehele bereik van de beweging.

Claviculaire Pectoralis Major

Andere spier betrokken bij halter scaption is de claviculaire segment van de pectoralis major. Deze spier is ook bekend als de bovenkant van de borst en is gelegen naast de voorste deltaspier, zich uitstrekt naar het midden van je bovenste borst regio. Echter, de voorste deltaspier meer betrokken bij dumbbell scaption. De claviculaire pec belangrijkste fungeert alleen als een assisterende mover.