De rol van een diabetesverpleegkundige

Veel geregistreerde verpleegkundigen kiezen zich te specialiseren in een bepaald vakgebied, zodat ze meer verantwoordelijkheden voor de zorg voor de patiënt en de behandeling kan aannemen. Programma's beschikbaar waarmee verpleegkundigen verklaard diabetesspecialisten te worden en in het bijzonder patiënten met diabetes. Verpleegkundigen kunnen ook worden gecertificeerd diabetes opvoeders. Nurse practitioners kunnen diabetes specialist nurse practitioners worden en zorgen voor een hoog niveau van de patiëntenzorg voor patiënten die lijden aan diabetes.

verantwoordelijkheden

De rol van een diabetesverpleegkundige is vergelijkbaar met de rol van elke andere RN of verpleegkundige practitioner: patiëntenzorg. Echter, terwijl een algemene RN of nurse practitioner biedt de patiëntenzorg in een aantal instellingen, diabetes gespecialiseerde verpleegkundigen werken vooral met diabetische patiënten, hen te helpen controle, begrijpen en beheren van hun diabetes; en het helpen artsen de zorg voor diabetespatiënten.

Onderwijs

Diabetes gespecialiseerde verpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor het opleiden van patiënten over diabeteszorg. Speciaal certificaat programma's worden aangeboden door de American Diabetes Association leren verpleegkundigen nationale normen voor diabetes patiënt onderwijs. Verpleegkundigen gecertificeerd op dit gebied te onderwijzen patiënten en toekomstige patiënten over diabetes en bespreek diabetes preventie en zorg in collegezaal instellingen. Deze lezingen kunnen bestaan ​​uit feiten over voeding, lichaamsbeweging, overgewicht en voedselkeuze.

Patiëntenzorg

Diabetische verpleegkundigen bieden zorg voor diabetespatiënten. Diabetes patiënten kunnen worden opgenomen in het ziekenhuis of voorschrijven arts bezoeken om te controleren en beheren van hun conditie. Behandeling van diabetes omvat medicatie, controle van insulineniveaus, en behandeling van complicaties die kunnen ontstaan ​​als gevolg van diabetes. Diabetes gespecialiseerde verpleegkundigen hebben een diepgaand begrip van de lichamelijke systemen vaak beïnvloed door diabetes met inbegrip van de hypothalamus, hypofyse, schildklier, bijnier, pijnappelklier en de bijschildklier.

testen

Diabetes specialisten en nurse practitioners die zijn gespecialiseerd in diabetes zijn in staat om medische testen uit te voeren en een actieve rol spelen bij de diagnose en het beheer van diabetes. Deze functies omvatten het uitvoeren van bloedglucosemetingen niveau en andere tests voor insuline niveaus in de patiënt onderzoeken en anderszins de diabetes van de patiënt is niet bezwarend zijn lichaam.

Uitbreiding van Role

Diabetes gespecialiseerde verpleegkundigen worden vertrouwd met een verhoogd niveau van autonomie in de zorg voor diabetespatiënten als onderdeel van de inspanningen om de kosten binnen de gezondheidszorg. Het kost vaak minder voor een patiënt met een routine probleem of die een routinecontrole nodig heeft om een ​​nurse practitioner of verpleegkundig specialist te zien, in tegenstelling tot een arts.

Veel nurse practitioners de behandeling van een groot aantal diabetespatiënten. Een nurse practitioner, die is een gecertificeerde diabetes specialist kan medicatie doses en orde klinische onderzoeken te wijzigen zonder overleg met een arts. Diabetes nurse practitioners kunnen uitvoeren fysieke examens op een patiënt, orde en laboratoriumtesten interpreteren en medicijnen voorschrijven. Diabetes nurse practitioners dan kan werken met patiënten om bloedglucose tests of andere diabetes gerelateerde tests opdracht, en dosissen insuline aan te passen en andere medicatie ontworpen om diabetes te beheren voorschrijven.