De oudste golfbanen in de wereld

De oudste golfbanen in de wereld


Golf is een van de oudste sporten ter wereld. De vroegste rondes dateren uit het begin van de 16e eeuw. In de meer dan 500 jaar die volgden, heeft de sport overgenomen door mensen uit de hele wereld, met nieuwe cursussen opduiken op een dagelijkse basis.

Ondanks de instroom van nieuwe plaatsen om te spelen, een deel van de wereld & # 039; s oudste banen blijven actief.

North Inch Course, Perth, Schotland

Golf & # 039; s geboorte is terug te voeren tot 1502 toen, volgens de Schotse Golf Geschiedenis website, King James IV gekocht golfclubs en ballen van een boog-maker in Perth, Schotland. Men gaat ervan uit de koning koos om te spelen op de Noord-Inch loop, ten noordoosten van Perth gevestigd. Die account suggereert North Inch is de oudste geregistreerde golf locatie in de wereld. De cursus blijft actief tot op de dag, werkend met een par 70, terwijl het meten van iets meer dan 5400 yards - relatief korte door today & # 039; s-normen. Eén van de gaten, de par 3 16e, meet slechts 79 yards.

Barry Links, Carnoustie, Schotland

Niet ver van waar King James IV wordt gecrediteerd met het spelen van de vroegste rondes van golf, is Sir Robert Maule zei dat de sport zich te hebben genomen in de jaren 1520. Maule verbeeldde de Barry Links at Carnoustie, een kustplaats die een van de wereld & # 039 werd; s de grootste golf brandhaarden in de jaren 1800. En Carnoustie wasn & # 039; t gewoon bekend voor de productie van wereldberoemde cursussen, ofwel: Honderden golf-savvy bewoners op weg naar de Verenigde Staten aan het begin van de 20e eeuw, gebruik te maken van de enorme middelen land om een ​​aantal van de country & # 039 te produceren ; s fijnste courses.They brachten hun on-course ervaring en club-making deskundigheid.

Old Course, St. Andrew & # 039; s, Schotland

The Old Course in St. Andrew & # 039; s, gelegen aan de Firth of Tay van Carnoustie, verkondigt zichzelf de "bakermat van de golfsport," trots dat golfers daar sinds de jaren 1400 hebben gespeeld. De links cursus bij St. Andrew & # 039; s officieel open voor het publiek in 1552 en is sindsdien in gebruik. St. Andrew & # 039; s uitgebreid tot 22 holes in 1764, later teruggebracht dat de totale tot 18, waarbij de standaard nummer voor bijna alle belangrijke cursussen daarna gebouwd werd. St. Andrews blijft uitdagend tot op de dag, nadat gehost tal van British Open toernooien (een van de belangrijkste evenementen op de PGA Tour schema) evenals British Senior Open wedstrijden.

Niagara-on-the-Lake Golf Club, Niagara-on-the-Lake, Ontario, Canada

Golf didn & # 039; t opstijgen in Noord-Amerika tot het midden van de jaren 1800, met de Niagara-on-the-Lake, Ontario leggen aanspraak op de oudste golfbaan op het continent. (The Royal Montreal Golf Club dringt erop aan dat het voor het eerst was, zegt dat het was twee jaar eerder gevormd). Het geesteskind van John Geale Dickenson, die de eerste drie gaten van de 9-holes golfbaan aan de overkant van zijn familie thuis gelegd, de cursus kijkt uit over Lake Ontario en blijft heel betaalbaar. Voor $ 20, zijn golfers het recht om de cursus twee keer te spelen - nogal een deal voor een kans om te golfen op wat er kan zijn Noord-Amerika & # 039; s allereerste cursus.