De oorzaken van een Tooth Ache

De oorzaken van een Tooth Ache


Tandpijn zeer onaangename ervaringen, en kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. De meeste worden veroorzaakt door tandheelkundige problemen, maar ook andere omstandigheden kunnen een rol spelen. Goede mondhygiëne voorkomt meeste tandpijn, maar gezien de situatie, ze soms niet kan worden vermeden.

Gaatjes

Gaatjes zijn de meest voorkomende reden dat een persoon lijdt aan een kiespijn. Dit zijn kleine gaten in de buitenste lagen van de tanden veroorzaakt door bacteriën en speeksel in de mond. Wanneer de gaten gemaakt, kan voedseldeeltjes binnen komen te zitten, infecteren van de binnenkant van de tand genaamd de pulp. Deze infectie is waar de pijn afkomstig is van holten.

tandvleesaandoeningen

Als de tanden niet goed na de maaltijd worden gereinigd, kunnen tandvleesaandoeningen optreden. Deze ontwikkelt zich meestal over een tijdsspanne van jaren van niet beoefenen van een goede mondhygiëne. Plaque, een mengsel van voedselresten, speeksel en bacteriën, vormt zich bij het tandvlees (waarbij de tanden en tandvlees ontmoeten), en begint het tandvlees weg te dragen. Hoe langer het laat men zitten, hoe meer schade de plaque doen, totdat zakken zijn gevormd rond de tanden die pijn, zwellingen en irritatie veroorzaken.

Broken Tooth

Soms tanden kan worden gescheurd of beschadigd door het eten van harde snoep, ijs, noten en andere hard voedsel. Dit staat bekend als "gebarsten tand syndroom" en kan zeer pijnlijk zijn als de persoon probeert kauwen met die tand.

sinus Problemen

Sinus infecties en andere problemen kunnen tandpijn veroorzaken. De sinussen zich in de jukbeenderen en de pijn kan uitstralen hele gezicht, waardoor de bovenste tanden en tandvlees pijn.

impaction

Tanden soms pijn wanneer ze worden samengeperst. Dit gebeurt wanneer de verstandskiezen beginnen te komen. Voor de meeste mensen, er niet voldoende ruimte in de mond verstandskiezen (de kiezen in de verste delen van de mond). Hierdoor meeste van deze moeten worden verwijderd voordat zij schade veroorzaken aan de uitlijning van de andere tanden.

Gevoeligheid

Sommige mensen lijden aan kiespijn wanneer ze eten of iets warme of koude drank, vanwege een gevoeligheid voor de temperatuur. Speciaal tandpasta's en mondspoelingen kunnen helpen verminderen de gevoeligheid, alsmede het vermijden van de temperatuur van de pijn kan veroorzaken.