De ontwikkeling van een weken oude baby 11

De ontwikkeling van een weken oude baby 11

Uw 11-weken oude baby is bijna 3 maanden oud en begint om vaker te bewegen en te laten zien zijn persoonlijkheid. Hoewel elke baby in zijn eigen tempo ontwikkelt, zijn er enkele fundamentele mijlpalen kunt u letten en manieren die u zijn ontwikkeling kan aanmoedigen.

Groei en lichamelijke ontwikkeling

KidsHealth staat dat uw baby zal groeien ongeveer 1 tot 1,5 inch per maand, hoewel dit bedrag verschillend kunnen zijn als ze prematuur geboren. De arts van uw baby zal haar te meten op regelmatige check-ups om ervoor te zorgen dat ze goed groeien. Ze plast ongeveer 4-6 luiers per dag en heeft een regelmatige stoelgang. Terwijl ze op haar buik, ze is in staat om af te duwen met haar benen terwijl ze werkt aan haar spieren te versterken. U kunt ook merken dat haar bewegingen worden steeds gladder.

Sociale ontwikkeling

sociale ontwikkeling van uw baby is merkbaar verbeteren. Hij kan lachen naar mensen en houdt zijn armen uit als je naar hem op te halen. Hij zal ook reageren op je meer met een glimlach en brabbelen. Volgens BabyCenter, nu is een goed moment om hem te laten kennismaken met nieuwe mensen of verzorgers, omdat hij nog niet scheidingsangst ervaart.

Taal ontwikkeling

Hoewel uw baby is nog steeds een paar maanden verwijderd van de mogelijkheid om te praten, kunnen ze nog steeds vocalize dingen. Ze huilt om haar behoeften te communiceren, en begint te brabbelen en maken geluid. Gedurende deze tijd, kunt u beginnen te merken haar persoonlijkheid opkomende door haar stem en haar vermogen om hardop lachen.

Slapen

Je baby zal slapen 16 tot 20 uur per dag op deze leeftijd, volgens KidsHealth. Tien van deze uren zal waarschijnlijk nachts, hoewel hij alleen het vermogen om te slapen zes tot acht uur achter elkaar zonder te eten. Om hem in slaap te vergemakkelijken 's nachts vallen, dit is een goede leeftijd om een ​​vaste bedtijd routine die bestaat uit rustige activiteiten vast te stellen, zoals een bad en een verhaaltje voor het slapengaan.

bemoedigende ontwikkeling

Om de groei en ontwikkeling van uw 11-weken oude baby aan te moedigen, BabyCenter adviseert dat je haar veel ruimte om uit te strekken en het gebruik van haar spieren te geven. Praat met haar regelmatig tijdens het maken van oogcontact, en haar in staat stellen om te reageren op u met kabbelende. Zet haar benen en klappen haar handen om haar te helpen te ontdekken hoe te bewegen.