De ontwikkeling van de te vroeg geboren baby in de volwassenheid

De ontwikkeling van de te vroeg geboren baby in de volwassenheid

Het hebben van uw baby eerder dan verwacht kan eng zijn, maar baby's te vroeg geboren zijn in staat om te overleven en opgroeien om dezelfde kwaliteit van het leven als personen die niet vroeg worden geboren hebben.

Definitie

Een premature baby is een geboren vóór 37 weken zwangerschap tijd. Als een vrouw gaat naar arbeid vóór 37 weken, is er sprake van vroeggeboorte. In een typische zwangerschap, bevalling is tussen 37 en 42 weken beschouwd als een volledige termijn, en iets na 42 weken zwangerschap is een post-term zwangerschap.

Oorzaken

MedlinePlus Medische Encyclopedie wijst erop dat de oorzaak van vroeggeboorte is vaak onbekend, maar meerlingzwangerschappen, van een tweeling of meer, maken ongeveer 15 procent van alle premature geboortes. Gezondheid voorwaarden waaraan de moeder, zoals diabetes, hart-en vaatziekten, nierziekten, voortijdige ontsluiting, stollingsstoornissen, placenta previa, pre-eclampsie of breken van de vliezen kan leiden tot een vroegtijdige geboorte.

risico's

Als je een beetje vroeg is geboren en worstelt, geef niet op hoop. Meer informatie over uw premature baby en blijf op de hoogte van de mogelijke gezondheidsrisico's die hij eventueel loopt. Premature baby's met ernstige problemen zullen blijven in de Neonatale Intensive Care Unit totdat hun gezondheid verbetert. De in maart van Dimes, die is gewijd aan het verlagen van de kindersterfte, zegt dat respiratory distress syndrome (RDS) kunnen vaak voor bij premature baby's zijn. Een premature baby kan de drager van een ventilator nodig totdat zijn longen rijpen. Premature baby's kunnen ook last van bloedarmoede, hersenen bloeden en hartproblemen, en kunnen moeite hebben om te vechten tegen infecties.

Vormgeving en Ontwikkeling

Premature baby's zal anders zijn dan voldragen baby's kijken, hoewel de kenmerken zijn verschillend voor elke baby. Preemies hebben veel lichaamshaar, ook wel lanugo. MedlinePlus legt uit dat preemies vaak doorschijnende huid met zichtbare aderen. Preemies zijn klein en weegt minder dan 5 pond. Voldragen baby's doorgaans te bereiken mijlpalen zoals wandelen eerder dan die te vroeg geboren, maar een premature baby's mijlpalen zal uiteindelijk gebeuren. WebMD beschrijft "gecorrigeerde leeftijd" als een te vroeg geboren baby's chronologische leeftijd verminderd met de hoeveelheid tijd tussen haar geboorte en de volledige looptijd. Met andere woorden, een negen-maanden oude geboren twee maanden heeft het begin van een gecorrigeerde leeftijd van zeven maanden, en kunnen fungeren als een zeven maanden oude.

Childhood Development

De meeste premature baby's inhalen in grootte in het eerste jaar van het leven, volgens Babycenter.com. Preemies volbrengen dezelfde mijlpalen als voldragen baby's, maar niet zo snel. Als een voortijdige kind naar school gaat, WebMD benadrukt: "Wees alert op tekenen van leerproblemen. Leren, lezen en wiskunde een handicap als gevolg van prematuriteit kan eerst duidelijk worden tijdens het schooljaar jaar te vroeg." De meeste premature baby's groeien niet tot een handicap hebben. Echter, premature baby's geboren vóór 26 weken zwangerschap meer kans om te lijden van een verstandelijke handicap, blindheid, doofheid en hersenverlamming zijn.

Premature baby's als tieners en volwassenen

Kinderen vroeg geboren niet altijd het ontwikkelen van een gezonde eetlust, en kan het nodig zijn om hun eetgewoonten gecontroleerd. Catch-up groei kan blijven in de tienerjaren, en het merendeel van de te vroeg geboren baby's ontwikkelen tot middelgrote volwassenen. The Boston Globe haalde een Noorse studie over premature baby's die te vroeg geboren gesloten jongens waren 76 procent minder kans om te reproduceren. Vroeg geboren vrouwen 67 procent minder kans te reproduceren, en een verhoogd risico op voortijdige nageslacht. Echter, premature baby's hebben een goede kans van het opgroeien gezond en het leiden van een normaal leven indien gegeven steun langs de weg.