De Nutritional Informatie van Russet Aardappelen

De Nutritional Informatie van Russet Aardappelen

De grote hoeveelheid zetmeel in een roodbruine aardappel maakt het de perfecte keuze voor het bakken. Helaas, het hoge percentage van zetmeel is een nadeel als je nodig hebt om je bloedsuikerspiegel in balans te houden of je bent het kijken calorieën. Zolang je ervan genieten met mate, roodbruine aardappelen zijn een goede bron van vezels, vitaminen en mineralen, vooral vitamine B-6 en kalium.

Koolhydraten en calorieën

Zetmeelrijke groenten, zoals Russet aardappelen, het drievoudige zetmeel dan andere groenten, volgens de Universiteit van Idaho. Als complex koolhydraat zetmeel is een goede bron van energie. Het consumeren van te veel zetmeel in een keer, maar veroorzaakt een ongezonde stijging van de suiker in je bloedbaan. Roodbruine aardappelen kan een piek in de bloedsuikerspiegel gelijk is aan de gevolgen van pure suiker veroorzaken. Een medium gebakken aardappel roodbruin heeft 168 vetvrije calorieën en 37 gram van de totale koolhydraten, of bijna een derde van de aanbevolen dagelijkse inname van koolhydraten. U krijgt ook 4 gram vezels, of ten minste 11 procent van de ADH voor vezel.

De helft van je dagelijkse vitamine B-6

Net als de meeste voedingsstoffen, vitamine B-6 vult diverse rollen. Het helpt energie en gezonde rode bloedcellen te produceren. Een tekort aan vitamine B-6 verzwakt je immuunsysteem, omdat het wordt gebruikt om witte bloedcellen die bacteriën te bestrijden en de productie van antilichamen te maken, op basis van de Linus Pauling Institute. Vitamine B6 is ook nodig om serotonine, een neurotransmitter die stemmingen en slaapcycli regelt synthetiseren. Een middelgrote, gebakken roodbruine aardappel bevat 0,6 milligram vitamine B-6, die bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vult.

Boost kaliumopname

Kalium vormt een van de elektrolyten lichaam gebruikt om elektrisch stimuleren van spieren en zenuwen. Het helpt ook uw bloeddruk verlagen via twee acties: Het ontspant spieren van bloedvaten en het vertelt de nieren om overmaat natrium, die het vermogen om natrium bloeddruk te verhogen compenseert elimineren. Het is belangrijk om goede bronnen van kalium in uw dieet op te nemen, omdat de meeste Amerikanen slechts verbruiken ongeveer de helft van de aanbevolen inname, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Een medium roodbruine aardappel bevat 952 milligram, of 20 procent van de adequate inname van kalium.

Verrassende bron van vitamine C

Een middelgrote aardappel roodbruin biedt 14 milligram vitamine C, een bedrag dat 19 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van de vrouwen en 16 procent van de mannen vertegenwoordigt. Als antioxidant vitamine C neutraliseert vrije radicalen voordat ze cellen kunnen beschadigen. Je lichaam hangt ook af aan collageen te synthetiseren. Collageen is het bindweefsel wordt gebruikt om wonden te helen en om kracht en steun te geven aan uw huid, botten, pezen en bloedvaten.

Goede bron van ijzer

Naast zijn bekende rol van het dragen van zuurstof in rode bloedcellen, ijzer is ook essentieel voor de synthese van energie en DNA. In de vorm van myoglobine, dat zuurstof opslaat in je spieren, zodat het gemakkelijk beschikbaar als je uit te oefenen. Als u deelneemt aan een intensieve training of sport, moet u tot 30 procent meer ijzer, volgens het Linus Pauling Institute. U zult 1,85 milligram van de ene gebakken aardappel roodbruin krijgen. Premenopauzale vrouwen moeten 18 milligram per dag, terwijl mannen en post-menopauzale vrouwen 8 milligram per dag moeten consumeren.