De nadelen van zoete aardappelen

De nadelen van zoete aardappelen

Zoete aardappelen zijn wortelgroenten in een warm klimaat, met inbegrip van Midden- en Zuid-Amerika en sommige zuidelijke Noord-Amerikaanse staten geoogst. Over het algemeen zijn ze gezonde groenten die zijn laag in natrium, vetten en cholesterol en een goede bron van vezels en vitamine A, B-6 en C. Zoete aardappelen misschien niet voldoen aan nutritionele behoeften van iedereen zijn, echter. Vergeleken met andere groenten, kunnen ze hoog in calorieën en koolhydraten en ontbreken enkele belangrijke vitaminen.

Sweet Potato Calorieën

Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw National Nutrient Database, een medium gebakken zoete aardappel bevat 103 calorieën. Dat bedrag kan oplopen, afhankelijk van hoe je de groente te bereiden. Zoete aardappel frites bevat ongeveer 160 calorieën per portie. Zoete aardappelpuree bevat 258 calorieën per kop. Terwijl de calorie-inhoud is niet astronomisch, zul je meer van het vermijden van zoete aardappelen als je op een caloriearm dieet profiteren. Ter vergelijking, broccoli heeft 31 calorieën per kop, en groene bonen hebben 27 calorieën per kop.

Gebrek aan vitaminen

Key vitaminen ontbreekt in zoete aardappelen bevatten D en B-12. Vitamine D is een essentiële voedingsstof die kan helpen osteoporose te voorkomen door bevordering van de absorptie van calcium. Volgens het Bureau van voedingssupplementen, vitamine D helpt reguleren spieren en zenuwen en helpt het immuunsysteem bij het afweren van bacteriën en virussen. Vitamine B-12 helpt bij de productie van rode bloedcellen en reguleert het zenuwstelsel. Het eten van zoete aardappelen niet leidt tot een vitamine tekort, maar als uw dieet is laag in deze voedingsstoffen, moet u wellicht een supplement te nemen om te voorkomen dat een tekort uit ontwikkelingslanden. Praat met uw arts voordat u een nieuwe vitaminen. Anderzijds, een medium zoete aardappel bevat wel grote hoeveelheden vitamine A, met meer dan 500 maal de aanbevolen dagelijkse inname volgens de National Institutes of Health Bureau van voedingssupplementen. Een langdurig gebruik van vitamine A uit bètacaroteen bronnen, zoals zoete aardappel, kan uw huid oranje of geel. Uw huid wordt weer normaal zodra u uw inname te verlagen, volgens MedlinePlus.com.

Hoog Aantal Koolhydraten

Een medium gebakken zoete aardappel - 114 gram - bevat 24 gram koolhydraten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam. Te veel, echter, kan je lichaam veroorzaken om koolhydraten om te zetten in vet. De USDA Dietary Guidelines for Americans 2010 adviseert het krijgen van 45-65 procent van je dagelijkse calorieën uit koolhydraten, ongeveer 225-325 gram per dag. Een gebakken zoete aardappel is goed voor 8 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, of RDA, maar 1 kopje zoete aardappelpuree - 255 gram - bevat 59,2 gram koolhydraten, ongeveer 20 procent van de RDA. Als je een atleet bent, kan een dieet met veel koolhydraten energie te verhogen. Het nadeel van een high-carb dieet is dat de voedingsstoffen kan je risico op hartproblemen. In een 2009 "Journal of the American College of Cardiology" studie onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv's Sackler School of Medicine blijkt dat een high-carb dieet uitzet slagaders voor enkele uren, die na verloop van tijd ader elasticiteit kan verminderen en leiden tot hart-en vaatziekten of een plotselinge dood.

natrium Content

Natuurlijk voorkomende natriumgehalte in een gebakken zoete aardappel is eigenlijk heel goed - 41 milligram, of 2 procent van de RDA. Zoete aardappelen en Franse gebakken zoete aardappelen, echter, hebben het potentieel om zeer hoog in natrium zijn, afhankelijk van hoeveel zout u toevoegt, terwijl ze te koken. MedlinePlus.com meldt dat natrium is van vitaal belang, omdat het helpt je een gezonde balans van vloeistoffen te behouden. Te veel, echter, kan de bloeddruk verhogen en uw risico op hart-en vaatziekten en beroerte. Gezonde volwassenen mag niet meer dan 2.300 milligram per dag te consumeren; 1.500 milligram voor mensen boven de leeftijd van 50 of chronische hart-en vaatziekten, bloeddruk of nierziekten. De USDA voedingswaarde database en recepten op de EatingWell website laten zien dat zoete aardappelpuree bevat 191 milligram natrium en dat oven gebakken zoete aardappel frietjes hebben 323 milligram.