De nadelen van spinazie als een ijzersupplement

De nadelen van spinazie als een ijzersupplement

IJzer is een belangrijk mineraal dat een rol in vele essentiële functies speelt. Vrouwen, tijdens de jaren van de menstruatie, vereisen meer ijzer dan mannen: 18 mg versus 8 mg voor mannen. Na de menopauze, dit bedrag af tot 8 mg voor vrouwen. Ongeveer tweederde van het ijzer in het lichaam wordt gevonden in het eiwit hemoglobine, terwijl de resterende bedragen gebonden aan myoglobine of andere eiwitten. primaire functie ijzer is om zuurstof te transporteren, maar is ook betrokken bij een aantal biochemische reacties. Terwijl je meestal kunt krijgen genoeg ijzer uit je dieet, sommige bronnen zijn beter dan anderen.

Heem vs. nonheme Iron

Ijzer bestaat in twee vormen: heem en nonheme. Heem ijzer, afgeleid van hemoglobine, komt uit dierlijk voedsel. Nonheme ijzer, dat kleeft aan myoglobine, afkomstig uit plantaardige bronnen, verklaart het Bureau van voedingssupplementen. Kip, rundvlees, oesters en kalkoen zijn rijk aan ijzer heem, die gemakkelijker wordt geabsorbeerd en gebruikt door je lichaam. Spinazie, evenals havermout, bonen en tofu, zijn rijk aan ijzer nonheme. Hoewel deze vorm van ijzer is nog steeds gunstig, heeft uw lichaam niet zo efficiënt te gebruiken.

Functies van Iron

Heem ijzer uit hemoglobine helpt zuurstof te leveren aan weefsels en organen. Nonheme ijzer uit myoglobine werkt om zuurstof naar de spieren. Omdat spinazie levert alleen nonheme ijzer, een nadeel is dat je kan worden ontneemt je weefsels en organen van het ijzer die nodig zijn voor de basisfuncties. IJzer is ook essentieel voor celgroei en steun celdifferentiatie reguleren. Krijgen alleen nonheme ijzer uit spinazie in uw dieet kan leiden tot problemen met de celgroei.

Ijzertekort

Een ander nadeel van te vertrouwen op alleen spinazie als ijzersupplement is dat het een vorm van ijzerdeficiëntie, bekend als bloedarmoede kunnen veroorzaken, omdat hij alleen heem ijzer. Wanneer de ijzervoorraad in uw lichaam zijn uitgeput, heb je bleke huid, zwak voelt en hebben een gecompromitteerd immuunsysteem. Dit tekort kan ontstaan ​​door onvoldoende inname van ijzer-rijk voedsel, overmatig bloeden of van slechte absorptie. Om een ​​tekort te voorkomen, onder meer voedingsmiddelen met heem ijzer in uw dieet.

Iron Absorptie

Het eten van een verscheidenheid van ijzer-rijke voedingsmiddelen, zoals spinazie, is alleen effectief als je de juiste soorten voedsel consumeren in uw dieet. Voedingsmiddelen met een hoog vitamine C, zoals aardbeien, sinaasappelen, broccoli en rode paprika, helpt uw ​​lichaam te absorberen ijzer. Cafeïnehoudende dranken kunnen veroorzaken uw spijsvertering om snel te scheiden ijzer voordat het een kans om het op te vangen krijgt. Als spinazie is een primaire bron van ijzer voor u, niet een kopje koffie, thee of cola terwijl je het eet. Calcium heeft ook invloed op hoe efficiënt je lichaam absorbeert ijzer. Spinazie levert calcium, behalve ijzer. Je lichaam kan niet effectief gebruik maken van het ijzer in spinazie, omdat de calcium de absorptie kan tegengaan.