De nadelen van Boxing

De nadelen van Boxing

De zinsnede "punch drunk" komt van de voorwaarde dat veel boksers bevinden zich in na jaren van gevechten. Herhaalde slagen op het hoofd kan leiden tot meerdere hersenschudding over een leven, wat resulteert in de geestelijke gezondheidsproblemen, zoals chronische traumatische encefalopathie. Hersenletsel zijn slechts een van de vele blessures die het lichaam kunnen last hebben van het boksen, signalering naar menige reden om niet te stappen in de ring.

Chronische traumatische encefalopathie

Boksen, voetbal en hockey zijn enkele van de sporten waarbij herhaalde hersenschudding zijn normaal. Het Centrum voor de Studie van traumatische encefalopathie werd opgericht in 2008 specifiek aan chronische traumatische encefalopathie bestuderen. CTE is een toestand die bij atleten, zoals boksers ten gevolge van meervoudige hersentrauma. Weefsel in de hersenen degenereert, waardoor gedrag en symptomen nauw mirroring dementie, alsmede agressieve en manische neigingen.

Andere hersenletsel

Een team van onderzoekers van de Centraal- en Oost-Klinische School in Melbourne, Australië, genoemd het gebrek aan letsel tarieven als de reden van hun evaluatie in 2006 van het boksen verwondingen. studie van het team, gepubliceerd in de augustus 2006 editie van het British Journal of Sports Medicine, bleek dat van de 47 boksers bestudeerde, werden 21 gewonden aangemeld met een snelheid van twee blessures per 1000 uur van het boksen. Eenenzeventig procent van de verwondingen waren gerelateerd aan het hoofd, met een hersenschudding tellen voor een derde van die tally.

Oogletsel of blindheid

Kijk naar het gezicht van een bokser na een gevecht en ten minste één van zijn ogen dreigt te worden gekneusd of gezwollen. In een presentatie aan de International Boxing Association, Frans oftalmoloog Jean-Louis Llouquet schreef dat oogletsel kunnen het gevolg zijn van directe klappen of "indirect shock" van een punch. Resulterende verwondingen kunnen onder meer oog en oogkas breuken, gescheurde traanbuisjes, bloedingen in de neuro-musculaire kegel, staar of netvliesloslating.

Moraliteit

De bedoeling van het boksen is om je tegenstander te slaan en klop hem bewusteloos. De fysieke gevolgen van de sport hebben in het geding zijn moraal gebracht. George Lundberg, voormalig redacteur van het Journal of the American Medical Association, heeft voortdurend gepleit voor een algeheel verbod van het boksen. in 2005 geïnterviewd door het Courier-Journal in Louisville, Kentucky, Lundberg zei dat opzettelijk kloppen een andere persoon buiten en het toebrengen van schade aan de hersenen is moreel verkeerd.