De meest voorkomende maagproblemen

Maag of spijsverteringsstoornissen zijn een veel voorkomende klacht voor veel mensen. Voeding en stress kan leiden tot maagproblemen, maar soms klachten komen zonder duidelijke reden. Hoewel de meeste maagproblemen thuis kan worden behandeld, is het belangrijk te weten wanneer de zorg van een arts te zoeken. Het kennen van de symptomen van de meest voorkomende maagklachten kan helpen patiënten weloverwogen beslissingen gezondheidszorg.

Maag

De maag boven de darmen en onder de slokdarm, die afstamt van de keel. De maag is typisch 12 inches lang en 6 duim breed. Het maag kan veranderen in vorm en grootte, afhankelijk van hoeveel voedsel binnen is of dat u zittend, staand of liggend. Bij volwassenen heeft een gemiddelde capaciteit van ongeveer 1 liter. De maag zorgt voor sterke maag zuren, die helpen het voedsel afbreken voor de spijsvertering en absorptie. Het heeft ook een sterke spieren die overeenkomst om te helpen met de spijsvertering.

Indigestie en zuurbranden

"Dyspepsie" is de medische term voor indigestie en brandend maagzuur. Dit gebeurt wanneer sterke maagzuren van de maag sijpelen in de slokdarm, die niet dezelfde bekleding als de maag heeft. Dyspepsie wordt vaak veroorzaakt door cafeïne, alcohol, tomaat en vet voedsel, en door stress en overeten. Voor de behandeling van dyspepsie, ga niet liggen gedurende vier uur na het eten, en als je gaat liggen, doe het dan aan uw linkerhand. Over-the-counter antacida en zure verloopstukken vaak helpen.

braken

Stress, alcohol, voedselvergiftiging, zwangerschap, bacteriën en virussen kunnen braken veroorzaken. Self-care bestaat uit verhuur van de maag rust door het vermijden van eten en drinken voor enkele uren. drink dan kleine hoeveelheden heldere vloeistof om uitdroging te voorkomen. Seek zorg van een arts als braken meer dan uur aanhoudt; als u koorts, ernstige hoofdpijn of buikpijn te ontwikkelen; of als u zich ernstig uitgedroogd.

Diarree

Diarree veroorzaakt waterig en frequente stoelgang. Voedselvergiftiging, virussen en bacteriën veroorzaken vaak diarree, evenals stress of gevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen. Drink heldere vloeistoffen en klare levensmiddelen gemakkelijk op het spijsverteringskanaal, zoals bananen, appelmoes, toast en rijst. Een arts raadplegen als u ernstig uitgedroogd raken, het ontwikkelen van een koorts van meer dan 100 graden Fahrenheit, ervaring ernstige pijn, of uw ontlasting geworden bloederig.

Constipatie

Constipatie, het tegenovergestelde van diarree, is ook een gemeenschappelijke maag probleem. Met constipatie, krukken zijn zeldzaam en vaak hard en moeilijk te passeren. Veel mensen lijden aan obstipatie vanwege een gebrek aan voldoende vezel (waar voedsel operatie kan door de darm), gebrek aan lichaamsbeweging (die ook helpt bij ontlasting beweging), of als een neveneffect van wat pijn en hoesten medicatie. Self-behandeling omvat het toevoegen van vezels aan uw dieet en een verhoogde vloeistoffen.