De Kapha dieet voor Weight Loss

Het horen van het woord "kapha" kunnen verlaten u schudden uw hoofd in verwarring, of draaien je gezicht in verbijstering. Tenzij u bekend bent met de oude praktijken van de Oostelijke wereld zijn, of een yogi, kan kapha niet veel voor u betekenen. Met een open geest, maar dit ene woord kan uw leven in evenwicht te brengen, brengt u rust en hulp in gewichtsverlies.

De oorsprong van Kapha

Kapha komt voort uit de oude praktijk van Ayurveda, een van de oudste genezing wetenschappen. Voorstanders van deze holistische praktijk geloven dat het helpt je leven een langer, gezonder en evenwichtiger leven door het eten van de juiste voeding, het drinken van de juiste drankjes en de levensomstandigheden van de juiste levensstijl. De preventieve doel van Ayurveda is het zuiveren van je geest, lichaam en ziel; het specifieke doel is uw spijsvertering, zoals Ayurveda constateert dat ziekten beginnen met onjuiste spijsvertering, legt John Douillard, DC, Ph.D., auteur van "The Diet Yoga Body."

inzicht Kapha

Ayurveda gelooft dat iedereen heeft een specifieke dosha, of bron van energie. Deze helende wetenschap heeft drie doshas: vata, pitta en kapha. Elk heeft specifieke mentale, emotionele en fysieke kenmerken, en hoewel je hebt een combinatie van alle, één dosha dominanter is dan de rest. Kaphas, in balans, de voorkeur aan routine in plaats van het vliegen door de zetel van hun broek. Zij geven de voorkeur warmte aan koude, en vaak klagen over congestie. Methodisch kaphas blijf kalm wanneer chaos stakingen. Ze zijn loyaal aan vrienden en geliefden, gul met hun liefde en emoties. Bij het uit balans als gevolg van slechte voeding en spijsverteringsproblemen, kaphas worden ingetrokken en lusteloos. Ze zijn meer vatbaar ademhalingsstoornissen, zoals allergieën en astma. Gewichtstoename is een probleem voor alle dosha's bij het uit balans, maar kaphas vinden het steeds moeilijker om te verliezen. Dit is de reden waarom er geen "one-size-fits-all" dieet voor elke dosha.

Gewicht en balans

Voordat u de kapha dieet kan beginnen, moet u de verbinding tussen het verliezen van gewicht en wordt in evenwicht te begrijpen. Wanneer een kapha eet het voedsel dat haar dosha aanvult, haar lichaam begint om zichzelf weer in evenwicht te brengen. Douillard legt uit dat het in balans laat je lichaam om gemakkelijk te vinden zijn "happy place." Dit is het gewicht dat je kunt onderhouden met weinig inspanning; het gewicht dat stelt u in staat om te kijken en voel je best. Samen met balans en gewichtsverlies, zal kaphas ook uitdrukken de grootste aspecten van hun persoonlijkheid.

Kapha Eten

Om een ​​kapha in evenwicht te brengen en te induceren gewichtsverlies, moet u voedingsmiddelen die het tegenovergestelde van uw evenwichtige persoonlijkheid zijn verbruikt. Bijvoorbeeld, kapha koud is door de natuur, de voorkeur warmte. Daarom moet u voedingsmiddelen die licht, droog en warm zijn eten, verklaart de Chopra Center. In balans, een kapha is zoet en liefdevol; om dit evenwicht te herstellen en het verhogen van uw stofwisseling, moet u honing in uw dieet. Specerijen, zoals hete pepers en kurkuma, stook je spijsvertering brand en het verhogen van de vetverbranding. Favor groenten zoals alfalfa spruiten, spruitjes, bloemkool, boerenkool en gebakken aardappelen. Verteer alle soorten gedroogd fruit, samen met appels, citroenen, peren en alle bessen. Alle kruiden zijn acceptabel, maar beperk uw vlees naar kip en zoetwatervissen. Kies zuivel zorgvuldig; soja en rijst melk zijn gezond substituties voor gewone melk, zoals magere geitenmelk. Kruidenthee zoals cichorei, kaneel, gember en aardbei blad maken leuk na het diner cocktails. U kunt ruwe honing of melasse toe te voegen voor de smaak als je wilt.

Tips

De kapha dieet is niet zo veel over het bedrag dat u consumeren zoals het is als je het verbruikt. Douillard raadt bewust eten. Dit impliceert dat ten afleidingen, zoals televisie of mobiele telefoons. Ga rustig zitten en eet rustig. Je zult meer voldoening halen uit je eten en minder eten. Eet drie maaltijden per dag, geen tussendoortjes. Uw lichaam zal vet te verbranden tussen de maaltijden en terwijl je slaapt. Douillard verklaart dat het voeden van uw lichaam om de drie uur niet uw spijsvertering tijd om voedsel af te breken geven. Maak lunch je grootste maaltijd, en eet het diner door 17:00 Een typische diner inclusief soep of salade, fruit, sandwich en kleine dessert met kruidenthee. Door middel van de dag, genieten van warm water. Het houdt je gehydrateerd en natuurlijk ontgift je spijsvertering.