De helende eigenschappen van Oregano Olie

De helende eigenschappen van Oregano Olie

Overzicht

Oregano olie komt uit de bladeren van planten oregano, Origanum vulgare, die tot de familie mint. Oregano groeit in het wild in de mediterrane regio's waar zij al lang gewaardeerd om zijn helende eigenschappen. Het woord oregano betekent "vreugde van de bergen," en de oude Grieken gebruikten dit kruid voor de behandeling van hoofdpijn, indigestie, toevallen en wonden. Vandaag de dag wordt oregano olie gewaardeerd om zijn anti-oxidant, antibacteriële en anti-schimmel eigenschappen. Neem contact op met uw arts voordat met behulp van oregano-olie om specifieke gezondheidsproblemen te behandelen.

antioxidanten

Volgens "The Cure is in de kast," een boek van Cass Ingram, MD, oregano-olie is een krachtige antioxidant, wat betekent dat het kan vrije radicalen die kanker, beroertes en hartziekten veroorzaken vernietigen. Oregano-olie werkt als een antioxidant wegens verscheidene krachtige verbindingen, zoals rozemarijnzuur, hydroxykaneelzuur, p-hydroxyhydrocaffeic zuur en labiatic zuur. De American Cancer Society voegt eraan toe dat de oregano kruid bevat ongeveer 30 keer meer anti-oxidant capaciteit dan sinaasappels en 42 keer de antioxidant kracht van appels.

antibacteriële eigenschappen

Volgens Medical News Today, wetenschappers aan de University of West England in Bristol, Engeland, ontdekte dat oregano olie heeft sterkere antibacteriële eigenschappen dan veel voorschrijven van antibiotica. Het rapport stelt dat de olie van oregano zelfs de krachtige bacteriën die de 'superbacterie' genoemd methicilline-resistente Staphylococcus aureus, of MRSA veroorzaakt zou kunnen doden. Drugs.com voegt eraan toe dat oregano olie effectief doodt andere bacteriën, zoals E. coli, Salmonella, Proteus en de Helicobacter pylori bacterie gedacht dat gastritis en maagzweren veroorzaken. Dr. Ingram beweert dat oregano olie biedt een dergelijke krachtige antibacteriële eigenschappen, omdat het thymol en carvacrol, twee fenolen die ook als krachtige antiseptica handelen bevat.

Anti-Schimmel Abilities

De thymol en carvacrol gevonden in oregano olie lijken ook schimmelwerende eigenschappen hebben. Volgens Drugs.com, kunnen zelfs kleine concentraties oregano-olie de groei van Aspergillus en Penicillium schimmels remmen. Dr. Ingram voegt eraan toe dat de twee fenolen ook effectief doden van de Candida albicans schimmel, die verschillende soorten van schimmelinfecties veroorzaakt. Hoewel Candida albicans nature in het menselijk lichaam, kan de groei hoog worden als gevolg van diverse factoren, waaronder antibiotica medicijnen, een hoge inname van suiker, chemotherapie en stress. Voor de behandeling van topicale schimmelinfecties Breng oregano direct naar infectiehaard meerdere malen per dag. Voor de behandeling van interne schimmelinfecties, adviseert Dr. Cass Ingram twee of drie keer per dag het plaatsen van enkele druppels oregano olie onder je tong. Neem contact op met uw arts voordat de behandeling van vaginale schimmelinfecties met oregano-olie.

Andere helende eigenschappen

Dr. Cass Ingram meldt dat de carvacrol en thymol fenolen kunnen helpen doden verschillende darmparasieten, met inbegrip van lintworm, pinworm, mijnworm en rondworm. Drugs.com notities oregano antispasmodic effecten olie's, waarin staat dat carvacrol en thymol lijken spiermembranen stabiliseren. Oregano-olie lijkt ook een sterke anti-inflammatoire eigenschappen hebben. De Wolfe Clinic suggereert oregano-olie kan helpen verminderen de ontsteking en pijn veroorzaakt door fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom (CFS). Dr. Ingram instemt, eraan toevoegend dat oregano-olie kan ook helpen mensen met reumatoïde artritis (RA). Je kan helpen verminderen ontstekingen door direct wrijven oregano-olie op uw aangetaste gewrichten of spieren.