De grootte van een ongeboren baby op een maand

De grootte van een ongeboren baby op een maand

Vanaf het moment dat een vrouw ontdekt dat ze zwanger is, met zowel angst en opwinding, vraagt ​​ze zich af hoe haar baby groeit en het ontwikkelen en wat te verwachten. Een zwangerschap tijdslijn helpt haar bij te houden van de vele veranderingen die plaatsvinden binnen haar baarmoeder en in haar eigen lichaam. Elke zwangerschap volgt dezelfde reeks mijlpalen in dezelfde volgorde, maar het kennen van de omvang en het stadium van ontwikkeling van het kind kan heel geruststellend om een ​​nieuwe moeder te zijn.

overwegingen

Om verwarring te voorkomen, bijzondere aandacht besteden aan de vraag of een zwangerschap tijdslijn weerspiegelt weken van de zwangerschap of weken van de dracht na de conceptie. De meeste medische bronnen baseren de zwangerschap tijdslijn vanaf het begin van de menstruele cyclus twee weken vóór de conceptie. Dat betekent dat er een verschil van twee weken tussen tijdlijnen die verwijzen naar weken van de zwangerschap en tijdlijnen die verwijzen naar zwangerschapsweek Volgens MayoClinic.com.

Identificatie

De ontwikkelende kind een maand in de zwangerschap, dat is twee weken na de bevruchting van de germinal periode als zygote net heeft afgerond, of bevruchte eicel, en is het invoeren van de embryonale periode van ontwikkeling, volgens John Santrock in "Life-Span Development." Groei in de embryonale fase is erg snel. De embryo verdubbelt het aantal cellen in het lichaam elke 24 uur.

Mijlpalen

Binnen de eerste maand na de conceptie, heeft de bevruchte eicel de bekleding van de baarmoeder gehecht. Differentiatie tussen cellen die zal uitgroeien tot een baby en die de placenta zal vormen heeft plaatsgevonden. Armen en benen en de hersenen en het ruggenmerg zijn begonnen te vormen. Gelaatstrekken beginnen te vormen en de neurale buis langs de rug van de baby wordt gesloten. Het hart en de longen begonnen te ontwikkelen. Na een maand van de zwangerschap, die zes weken in de zwangerschap, begint het hart te kloppen en pomp bloed, volgens MayoClinic.com.

Maat op een maand

Een maand in de zwangerschap, of twee weken na de bevruchting, de bevruchte eicel wordt naar de baarmoeder bevestigd. Vier weken na de conceptie, het embryo 1/2 inch lang en weegt minder dan 1 oz. Volgens het Amerikaanse congres van Gynaecologen. Na een maand van de zwangerschap, op zes weken in de zwangerschap, het embryo is nog steeds minder dan 1 in. lang en weegt minder dan 1 oz.

Kritieke periode

Momenten van intense ontwikkeling en snelle celdeling zijn van cruciaal belang, volgens Eleanor Whitney en Sharon Rolfes in "Understanding Nutrition." Tijdens de vierde week van de zwangerschap, het centrale zenuwstelsel, hart, oren, ogen, benen en armen in hun kritische periode van ontwikkeling. Ditmaal is kritiek in de zin dat elk orgaan en weefsel ontwikkeling op dit moment het meest gevoelig voor ongunstige invloed zoals gebrek aan voedingsstoffen, voedingsstof overmaat, toxinen of pathogenen. Bijvoorbeeld, de kritieke periode voor de neurale buis ontwikkeling van 17 tot 30 dagen van de zwangerschap, wanneer veel vrouwen nog niet weten dat ze zwanger zijn. De neurale buis is het begin van de hersenen en het ruggenmerg. Falen van de neurale buis goed op dit tijdstip nog tot centrale zenuwstelsel sluiten. In de Verenigde Staten, 1 op 1000 pasgeborenen een neuralebuisdefect volgens Whitney en Rolfes. Supplementen van vitamine foliumzuur voor en tijdens het eerste trimester kan het risico van neurale buisdefecten verlagen.