De gevolgen van Spina Bifida

Spina bifida is de meest voorkomende aangeboren afwijking die pasgeborenen treft, met één op de 1000 baby's geboren met de aandoening. De letterlijke vertaling voor spina bifida is 'open rug. " In deze toestand werkt de ruggengraat niet volledig ontwikkelen voordat een kind geboren en het ruggenmerg kan letterlijk uitsteken van de onderrug van de baby. De plaats en de omvang van de afwijking bepaalt de ernst van het geval.

Elke wervel in onze stekels bestuurt verschillende lichaamsfuncties, door de bijbehorende zenuwen. Met de onderontwikkelde onderste wervels, kinderen geboren met spina bifida vaakst geconfronteerd met problemen met het beheersen van blaas- en darmfunctie en met mobiliteit.

Chirurgie

Binnen enkele minuten na de geboorte kunnen kinderen geboren met spina bifida worden meegetroond naar een operatie aan het ruggenmerg terug in het lichaam vast te zetten.

Personen met de minst ernstige gevallen kunnen problemen met het uitscheiden van urine en het hebben van stoelgang te hebben, maar blijven in staat om te lopen zonder hulp. In de meest ernstige gevallen, individuen niet in staat om te lopen zonder beensteunen verkrijgen of kunnen beperkt zijn tot rolstoelen voor het leven.

Soorten Spina Bifida

Er zijn drie soorten spina bifida. De mildste vorm is spina bifida occulta. Spina bifida meningocele is een matige vorm, terwijl spina bifida myelomeningocele is de meest ernstige vorm.

Degenen geboren met spina bifida occulta niet doorstaan ​​de lange-termijn effecten van deze twee andere meer ernstige vormen. In spina bifida meningocele, meninges duwen door het ontbrekende deel van de ruggengraat, die een cyste aan de achterkant van de aangetaste wervel, maar de cyste steekt niet door de huid.

In spina bifida myelomeningocele, een gedeelte van het ruggenmerg steekt door de huid, waardoor een "open rug." De blootgestelde koord onderworpen aan infectie.

waterhoofd

De meerderheid van de baby's geboren met spina bifida myelomeningocele worden ook geboren met een waterhoofd ( "water op de hersenen"), waarin de lichaamsvloeistoffen niet uit te filteren van de hersenen. De verzamelde in fragiele hersenen van een zuigeling vloeistof kan aanzienlijke schade aan de hersenen veroorzaken als de zorg niet onmiddellijk genomen. Een shunt is in het hoofd van de baby's ingevoegd vlak na de geboorte. Eenmaal ingebracht, blijft de shunt een integraal onderdeel van het individu voor zijn hele leven.

Shunts moeten worden vervangen als er een blokkade optreedt. Wanneer een shunt ophoudt te functioneren, het peil opnieuw in de hersenen. Het individu zal een verschrikkelijke hoofdpijn ervaren met voortdurende druk totdat er een nieuwe shunt in plaats wordt gezet.

incontinentie

Het ondereinde van de wervelkolom is integraal aan haar vermogen om blaas en darmen excreties controleren. Als gevolg van de onontwikkelde wervelkolom, de meerderheid van de mensen die zijn geboren met spina bifida gezicht uitdagingen van incontinentie.

beperkte Mobiliteit

Afhankelijk van de ernst van het geval, kan variëren van beperkte mobiliteit met een enigszins wanordelijke gang te worden geholpen door beensteunen of een rolstoel.

emotionele Effecten

Door haar onvermogen om continentie te bereiken, een inwonend kind met spina bifida waarschijnlijk te verduren plagen van andere kinderen, die deze ongelukkige omstandigheid niet kunnen begrijpen. Als plagen wordt verlengd voor de jaren, kan het een emotionele tol te eisen op het kind, die onzekerheden, een laag zelfbeeld en depressie die dan mag uitvoeren in het volwassen leven als niet herkend en behandeld kunnen strijden.

Ouders kunnen willen leraren van hun kind contact op te nemen elk jaar vóór lessen beginnen, zodat leerkrachten volledig op de hoogte van de situatie van het kind zal zijn. Samen kunnen zij in staat om plannen te zorgen dat het kind op school succesvol kunnen bedenken.

Awareness and Prevention

Er zijn geen studies kunnen bevestigen wat de oorzaken spina bifida, en er is geen remedie op dit moment. Echter, meer dan twintig jaar van onderzoek op het gebied steeds meer geholpen om de levensduur van de mensen met de aandoening uit te breiden. Net twintig jaar geleden, 80 procent van de kinderen geboren met spina bifida niet aan hun vijfde verjaardag te zien. Vandaag, 75 procent of meer van de kinderen met de meest ernstige spina bifida wordt verwacht om te leven tot volwassenheid, hoewel de zorg voor deze mensen is een uitdaging.

Onderzoek heeft aangetoond dat aanstaande moeders die dagelijks foliumzuur nemen hun kansen op de geboorte van een kind met spina bifida met maximaal 70 procent kan verminderen.