De gevolgen van Licorice Tea

De gevolgen van Licorice Tea


Zoethout, ook bekend als "sweet root" is aanwezig in voedsel en medicijnen voor duizenden jaren, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Het is gebruikt voor aandoeningen variërend van verkoudheid leverziekte. Hoewel sommige van het gebruik ervan zijn gevalideerd met het onderzoek, de Universiteit van Michigan Health System stelt andere toepassingen (de behandeling van diabetes en tuberculose, bijvoorbeeld) zijn niet getest, maar worden nog steeds gebruikt in de alternatieve geneeskunde.

zweren

Zoethout thee is vaak dronken om maagzweren te behandelen. Er zijn echter weinig studies gedaan naar deze, zodat adviezen worden gemengd. Echter, de Universiteit van Maryland Medical Center citeert een studie bij dieren waar de ratten-drop gecoate aspirine maagzweren had verminderd met 50 procent. In een ander, werd zoethoutwortel extract gegeven aan 100 patiënten met maagzweren dan 6 weken. Zweren ging weg in 22 patiënten en 90 procent van de patiënten vertoonden een soort van verbetering (Izzo Borrelli, "Fytotherapie Research," 2000). De Universiteit van Michigan suggereert een dagelijkse dosis (voor diverse kwalen) van 1/2 oz. zoethout gekookt in 1 pint water. Volwassenen moeten drinken 2-3 kopjes per dag.

Infecties, immuunsysteem en zenuwen

Zoethout (en zoethout thee) wordt ook gebruikt om virale leverontsteking en irritatie te verminderen, en een studie toonde aan dat het vecht aften (Journal of Vereniging van Artsen van India, oktober 1989). Zoethout thee helpt ook kalmeren keelpijn, geneest spijsverteringsstelsel, fungeert als een slijmoplossend (moedigt slijm en vloeistoffen worden opgehoest), helpt reguleren bloedsuikers, reinigt en ontgift het bloed, heeft een licht laxerende werking, verlicht stress en helpt met hoofdpijn pijn en de productie van interferon (die het immuunsysteem versterkt). Vanwege deze eigenschappen wordt zoethout thee gegeven om met HIV-infecties, hooikoorts en hepatitis onder andere ziekten.

Bijwerkingen

Met alle positieve, genezende werking zoethout thee is, zijn er een aantal risico's. Conflicterende onderzoek bestaat over de vraag of een overdosis zoethout thee interfereert met testosteron synthetiseren bij mannen. Teveel zoethout maakt ook cortisol te bouwen in de nieren en de lever, waardoor ze beschadigen. Zowel de Universiteit van Michigan Health System en de Universiteit van Maryland Medical Center te waarschuwen dat het gebruik kan leiden tot verhoogde bloeddruk en het vasthouden van water - of zelfs een hartaanval. Dit varieert van persoon tot persoon.

Sommige bijwerkingen presenteren zich met slechts gemiddeld hoeveelheden zoethout thee. Enige ervaring spier verdoving of pijn in de armen en benen. Mensen met een voorgeschiedenis van hartfalen, hart-en vaatziekten, vochtretentie, hypertensie, diabetes of nier of lever ziekte moet niet drinken zoethout thee, noch moeten zwangere of vrouwen die borstvoeding geven.

Zoethout kan ook interageren met drugs zoals orale anticonceptiva, insuline, laxeermiddelen, diuretica en andere stoffen.