De geschiedenis van Women & # 039; s Softball

De geschiedenis van Women & # 039; s Softball

Softbal is ontstaan ​​in Chicago, met een van de eerste officiële damesteam wordt georganiseerd in 1895, ongeveer acht jaar nadat het spel is gemaakt voor mannen. van het eerste damesteam werd gevormd bij West Division High School in Chicago. Het team heeft een coach niet te verwerven tot 1899 en er was weinig interesse in het spel van toeschouwers. Deze houding snel veranderde in 1904 toen Spalding's Indoor Baseball Guide aanbevolen een hele sectie op softbal voor vrouwen.

Een Indoor Alternative

De geschiedenis van Women & # 039; s Softball

Softbal oorspronkelijk een overdekt alternatief voor honkballers die nodig is om in vorm te blijven en blijven oefenen. Het indoor spel was beter om buiten spelen tijdens koude Chicago winters. In het voorjaar werd het duel buiten verschoven rug. Echter, de speelvelden waren niet groot genoeg voor professionele honkbal, die op een afstand van 90 voet tussen de bases vereisen. Uiteindelijk softball, die op een afstand van 60 voet tussen basen vereist, kwam in zijn eigen.

Softbal aanvaard wordt

De naam "softbal" kwam uit een YMCA administrator in Denver, Colorado, in 1926. In 1933, werd het spel een deel van van de Chicago World's Fair als een toernooi en oogstte een grote hoeveelheid aandacht en interesse. Meer dan 350.000 mensen kijken naar het spel tijdens dat World's Fair.

Vrouwen en Fast Pitching

In softball, wordt een grotere bal gebruikt zodat het makkelijker te raken. Terug in de vroege dagen van softball van vrouwen, werd een langzame hoogte aangemoedigd, omdat men geloofde dat een snelle hoogte beenderen van een vrouw zou kunnen breken. Deze houding over kwetsbaarheid en sport vrouwen verdween na verloop van tijd, als vrouwen meer bedreven in het snel pitching werd.

Een Social Outlet

In een snel-pitch spel is de bal nog steeds onderhands gegooid, maar de snelheid van de bal wordt enorm versneld. Een fast-pitch softbal spel is dichter in stijl aan reguliere honkbal. Women's fast-pitch competities begon verspreidt zich over het hele land en in 1965, en de eerste Women's World Championship aanbevolen fast-pitch wedstrijden. Vandaag de dag, slow-pitch games zijn minder concurrerend en speelde vooral voor sociale doeleinden.