De geschiedenis van Spalding Basketball

Al jaren is de naam Spalding synoniem met basketbal geweest. Als leider in sportartikelen productie, hebben hun technologische ontwikkelingen gelijke tred gehouden met en hielp de populariteit van de sport.

Albert Spalding

Albert Goodwill Spalding begon zijn sportartikelen productiebedrijf met zijn broer, James, in 1876, terwijl bijna aan het einde van een carrière als professionele honkbalspeler.

Spalding & Dr. Naismith

Toen Dr. James Naismith uitgevonden basketbal in 1891, spelers die een voetbal op het spel te spelen. In 1894, Naismith benaderd Spalding over het maken van een speciale bal om te gebruiken. Niet lang daarna werd Spalding basketbal maakte de sport officiële bal.

Infusion Technology

In 2001, Infusion technologie ingebouwd in pompen toegevoegd aan basketballen, waardoor ze worden opgeblazen zonder pomp of een naald. Het werd gevorderd in 2003, zodat gebruikers de bal zo goed zou kunnen leeglopen zonder naald.

Neverflat Technology

Spalding in 2005 speciale Nitroflate moleculen toegevoegd aan hun basketballen, welke lucht gestopt lekken als in reguliere ballen. Deze innovatie betekende dat de bal dezelfde sprong zou ten minste het eerste jaar na de aankoop.

Composite Ball Controverse

Voordat de 2006-2007 NBA-seizoen, Spalding introduceerde een nieuwe, twee-panel bal tijdens competitiewedstrijden te worden gebruikt. Echter, de spelers klaagden dat het was glad na gebruik, snijden in hun handen en niet uit te voeren, zoals de oude ballen. De competitie besloten tot schroot de samengestelde bal en keerde terug naar de traditionele basketbal ongeveer twee maanden in het seizoen.