De geschiedenis van Lacrosse

De sport van lacrosse is een behendigheidsspel met de geschiedenis geworteld in de oude traditie van de sport te gebruiken als ritueel. Lacrosse is in de loop de tijd om een ​​high profile sport past bij zijn edele erfgoed geworden. Volgens een verslag van 2009 Wall Street Journal, is het spel momenteel een hausse in populariteit, omdat meer middelbare school en basisschool programma's zijn beschikbaar, samen met de verschillende hogescholen en universiteiten programma's die profcompetitie van de sport aan te vullen.

The Original Game

Opgravingen op locaties ooit bewoond door de Indiaanse stammen van Huron, Iroquois en Algonquin dateert de vroegst bekende lacrosse spelletjes rond het begin van de 15e eeuw. Het spel, oorspronkelijk genaamd "baggataway" in Moedertaal, was minder een spel voor entertainment en sport en diende meer spirituele en oorlog-achtige doeleinden. Volgens Sportsknowhow.com, werden de games gebruikt om de goden te behagen en werden gehouden over een periode van dagen, met bijna 1000 leden uit de verschillende stammen proberen te scoren op doelen in de buurt van een halve mijl uit elkaar.

Europese invloed

In de vroege jaren 1840, de Franse pioniers en bonthandelaren waargenomen een baggataway spel en geloofde verslaafd stokken van de spelers leek staf van een bisschop. Ze noemde het spel "La Crosse" ( "de stick"). Een paar jaar later, de Franse lacrosse spelers gespeeld tegen een Inheemse team in Montreal, een evenement zo populair dat de stad de eerste lacrosse club werd opgericht in 1856. De club verfijnd het spel door het toevoegen van dimensies toe aan het speelveld en het verminderen van het aantal deelnemers aan twintig.

Hervorming van het spel

Canadees George Beers, een tandarts van beroep, herschreef de club regelboek, herzieningen die officieel door de Nationale Vereniging van de Lacrosse van Canada in 1867 werden aangenomen Het spel werd zo populair in de Great White North dat Canadese parlement uitgeroepen lacrosse nationaal tijdverdrijf van het land. De VS en Canada speelde de eerste internationale wedstrijd later datzelfde jaar. Het spel verspreid naar Europa snel na, wat leidt lacrosse te worden opgenomen in 1904 en 1908 Olympische Spelen. Canada won goud in beide.

Groei

Veel Amerikaanse hogescholen en universiteiten begonnen met het aanbieden lacrosse-programma's in de late jaren 1870. De eerste wedstrijd tussen college, Manhattan College en NYU, werd in 1877. gehouden Twee jaar later, de Amerikaanse bestuursorgaan, de US Amateur Vereniging van de Lacrosse, werd gevormd. Bijna honderd jaar later, de NCAA begon met nationale lacrosse kampioenschappen voor mannen Division 1 scholen. Divisie 2 wedstrijden werden gehouden in 1979 en duurde tot 1982 voordat laten vallen, alleen worden hersteld in 1991. Division 3 competitie begon in 1980.

Women's Game

Vrouwen begonnen met het spelen van het spel rond dezelfde tijd dat hogescholen nam de sport, hoewel ze de regels aan hun favoriete stijl van spelen, regels die vandaag in lacrosse van vrouwen voort te zetten op maat. Helmen zijn niet nodig bij de vrouwen spel, want er is een strikte-geen contact regel, en de sticks zijn kleiner. De vrouwen van de wedstrijd werd populair in de vroege 20e eeuw. Divisie 1 stuk werd gesanctioneerd door de NCAA in 1981, op de voet gevolgd door de Divisie 3 in 1985 en Divisie 2 in 2001.