De geschiedenis van de fietshelm

De fietshelm is nu een onmisbaar instrument in de fietser versnelling collectie. Maar niet al te lang geleden was onbestaande en fietsers leed verschrikkelijke verwondingen aan het hoofd.

Vroege Geschiedenis: 1880 tot 1900

In de vroege dagen van de wielersport veel mensen lijden verwondingen aan het hoofd in vallen van de lange, grote wielen fietsen uit die tijd. Sommige ruiters meenam naar het dragen van een helm merg te helpen zichzelf te beschermen, maar deze waren niet erg effectief.

Early Twentieth Century

Aan het begin van de eeuw, racers begonnen met een "helm" gemaakt van een strook van leer (de vorm van een hatband) en strips van wollen doek over de bovenkant van het hoofd. Deze helm langzaam uitgegroeid tot een geheel van leer apparaat dat onder racers bekend stond als een "haarnetje."

de jaren 1970

Het was duidelijk te racen en club fietsers dat het ergste verwondingen en de meest dodelijke slachtoffers kwamen uit hoofdletsel. Het was pas in het midden van de jaren 1970 dat Bell schiep de Bell Biker met kreukelbare EPS schuim liner.

de jaren 1980

In de jaren 1980 begon de Snell Foundation uitgebreide testen van fietshelmen. In 1984 de eerste anzi fietshelm standaard voor de Verenigde Staten werd ingesteld. Dit hielp om ineffectieve helmen uit de markt te nemen en de kwaliteit van alle helmen op de markt te brengen.

De jaren 1990 en Beyond

In de vroege jaren 1990 werd een dunne harde schaal aan de EPS-schuim helm voor duurzaamheid toegevoegd. Het stond ook ontwerpers helmen dunner, aerodynamischer te maken en om meer luchtopeningen toe te voegen.