De functie van vet in je voeding

De functie van vet in je voeding

Vet maakt Uw Voedsel Taste Good

Vet verbetert de manier waarop aroma vrijkomt uit voedsel en waargenomen door de smaakpapillen, en het zorgt voor een romige textuur die is moeilijk na te bootsen met andere ingrediënten. Het is geen wonder dat vet is een nietje ingrediënt in veel van onze favoriete voedsel.

Vet geeft je een gevoel van volheid

Wanneer u voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet eet, je spijsvertering zendt signalen naar je hersenen dat je eetlust is voldaan. Dit maakt eigenlijk het eten van een beetje vet een belangrijk onderdeel van slimme gewichtsverlies dieet.

Vet is een rijke bron van energie

Van alle soorten voedsel, vet is de meest calorierijke. Dus, wanneer het voedsel schaars is, een dieet rijk aan vet helpt te garanderen overleven. Echter, het is makkelijk om veel vet calorieën heel snel innemen, zelfs wanneer het voedsel is er in overvloed. Dit, samen met de goede smaak van vet, maakt duidelijk waarom Amerikanen gemiddeld ongeveer 40 procent van hun dagelijkse calorieën uit vet. Helaas, de aanbevolen dagelijkse calorieën uit vet ongeveer 30 procent. Het verschil heeft geleid tot een populatie met een verhoogd risico voor de gezondheid van hart-en vaatziekten, vaatziekten, obesitas en diabetes.

Vet levert Duurzame Energie

Vet wordt langzamer verteerd dan koolhydraten of eiwitten. Dit betekent dat calorieën uit vet beschikbaar voor het lichaam gedurende een lange tijdsperiode. Vetarme diëten worden soms aanbevolen voor het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten en voor gewichtsvermindering. Maar mensen zoals duursporters die behoefte hebben aan een zeer hoog niveau van lichamelijke prestaties te handhaven kan het zijn dat een extreem vetarm dieet resulteert in een energietekort.

Vet levert essentiële voedingsstoffen

Wat vet oplosbare vitaminen zijn voor het lichaam alleen in dieetvet. Vitamine A, E en K zijn voorbeelden. Een groot deel van uw dagelijkse vitamine D, een vetoplosbare vitamine, komt waarschijnlijk ook vanuit versterkte voedingsbronnen. Voedingsstoffen uit vet groot belang voor de ontwikkeling van hersenen en zenuwweefsels bij zuigelingen en kinderen. Daarom is een vetarm dieet is bijna nooit geschikt voor een kind. Er moet echter worden opgemerkt dat de meeste kinderen in de westerse wereld niet in gevaar wordt te weinig dieetvet.

Verzadigde vetten moet worden gegeten in Moderation

Verzadigde vetten afkomstig zijn van dieren. Deze bevatten cholesterol dat de bloedvaten verstopt, dus ze moeten meer dan 10 procent van je dagelijkse calorieën vormen. Maar ook andere factoren van invloed gedraagt ​​cholesterol in het lichaam, zodat de hoeveelheid verzadigd vet dat moet consumeren zou in feite lager.

Meervoudig onverzadigde vetten en monosaturated zijn onderdeel van een gezonde voeding

Meervoudig onverzadigde en monosaturated vetten afkomstig zijn van bedrijven en hebben geen cholesterol. Monosaturated vetten worden als bijzonder gezond omdat ze een moleculaire structuur die helpt schadelijke cholesterolgehalte. Hoewel plantaardige vetten niet direct bijdragen tot cardiovasculaire gezondheidsproblemen, verbruikt dan kunnen ze gewichtstoename, die het hart gezondheidsrisico's verhoogt veroorzaken.

Omega-3 vetzuren zijn goed voor een gezond hart

Omega-3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetten gevonden meestal in vis - zalm is een goed voorbeeld. Wanneer deze vetten vormen een groot deel van uw aanbevolen dagelijkse vet, ze dachten aan uw hart ten goede komen door het verminderen van schadelijke cholesterol.

Transvetten zijn geen onderdeel van een gezonde voeding

Transvetten zijn plantaardige vetten die zijn gewijzigd door een proces genaamd hydrogenering. Hydrogenering veroorzaakt vloeibare vetten bij kamertemperatuur vast, die goed voor het maken van margarine en pindakaas zijn. Maar helaas het gevolg van hydrogenering is dat het vetmoleculen elkaar passen zodanig dat ze verstoppen bloedvaten nog gemakkelijker dan verzadigde vetten.