De functie van Disachariden

De functie van Disachariden

Disacchariden spelen belangrijke functies in de menselijke voeding. Ook wel dubbele suikers, disacchariden zijn een soort koolhydraten die twee suikermoleculen genoemd monosacchariden die aan elkaar zijn gekoppeld in een verbinding bevat. Je lichaam verteert disachariden in voedingsmiddelen en breekt ze in de twee afzonderlijke moleculen suiker, die vervolgens door je dunne darm worden geabsorbeerd. Disacchariden verschillen door chemische structuur en functie. Raadpleeg uw arts over de functie van disacchariden in uw dieet.

types

Drie disachariden bestaan ​​in het menselijke dieet. Lactose is van nature in de melk van zoogdieren en bevat glucose en galactose. Sucrose wordt gevonden in bieten en suikerriet. Sucrose, ook wel tafelsuiker, bevat glucose en fructose. Maltose is een disaccharide dat twee moleculen glucose bevat. Maltose vormen tijdens de afbraak van bepaalde zetmelen, zoals gerst, tijdens de productie van voedingsmiddelen. Glucose is de eenvoudige suiker cel die je lichaam gebruikt voor energie. Je lichaam normaal gesproken zet galactose en fructose, ook wel vruchtensuiker, in glucose.

lactose

Lactose, ook wel melksuiker, is de nutritionele energiebron voor zuigelingen die borstvoeding. Lactose maakt melk smaakt zoet en is een ingrediënt in veel bewerkte voedingsmiddelen die zuivel bevatten. Fabrikanten voegen wei, een bijproduct van de zuivelproductie dat lactose bevat, bepaalde voedingsmiddelen, zoals brood, koekjes, cakes, donuts, ontbijt bars en ijs. Lactose vereist dat u hebt een enzym lactase om de disaccharide verteren. Veel mensen zijn lactose-intolerant en niet produceren voldoende hoeveelheden lactase om lactose te verteren, waardoor dergelijke symptomen als misselijkheid, diarree, gas, buikkrampen en een opgeblazen gevoel. U kunt een lactase supplement te nemen om u te helpen lactose te verteren en verbeteren de symptomen.

sucrose

Sucrose is het disaccharide aanwezig is het meest in het menselijke dieet. De functie van sucrose is aan levensmiddelen voor meer smaak beroep te zoeten. Fabrikanten voegen sucrose als zoetstof aan snoep, ijs, koekjes, gebak, brood, sauzen, ketchup en conserven. Een voordeel van het gebruik sucrose als zoetmiddel is dat het stabiel is in zowel vloeibare als gekristalliseerde vaste toestanden.

Fabrikanten vervangen sucrose als zoetstof in veel voedingsproducten en dranken met een hoog-fructose maïssiroop, een zoetmiddel dat een mengsel van glucose en hoge concentraties fructose en is minder kostbaar dan sucrose. Echter, high-fructose corn syrup toeneemt abdominaal vet en het gewicht meer dan sucrose doet, blijkt uit onderzoek van wetenschappers van Princeton University, dat in "Farmacologie, Biochemie en gedrag" in november 2010 werd gepubliceerd.

maltose

Maltose geen specifieke functie in het lichaam te hebben. Fabrikanten maltose omzetten naar een disaccharide suikeralcohol genoemd maltilol voor gebruik als een massazoetstof in poeder en siroop en toegevoegd aan veel sucrose-vrij en diabetische voedingsmiddelen, zoals chocolade, kauwgom, bakkerijproducten, snoep, ijs en jam. Je lichaam absorbeert langzaam op 50 tot 60 procent van maltilol, de rest werd uitgescheiden of gefermenteerd in de dikke darm.