De Flavivirus Life Cycle

Flavivirussen zijn een soort van RNA-virussen in een klasse van virussen genaamd Arboviruses, die door de beet van geleedpotige vectoren worden overgebracht. Het geslacht omvat meer dan 70 soorten, veel veroorzaken ziekte bij mensen. Flavivirussen zijn bekend voor het veroorzaken van St. Louis encefalitis, gele koorts, dengue koorts en West-Nijl koorts. Ze kunnen milde ziekte of snel fatale ziekte veroorzaken met encefalitis en bloeding.

Gewervelde gastheer en Arthropod Vector

Voor een succesvolle levenscyclus, moet flavivirussen in staat zijn om muggen en teken leven en te repliceren in zowel de gewervelde gastheer en de bloedzuigende geleedpotigen vector, in het bijzonder. Alleen vrouwelijke muggen zenden flavivirussen omdat alleen vrouwelijke muggen moeten bloed maaltijden tot nakomelingen te produceren.

Toezending aan Arthropod Vector

Een arthropod vector geïnfecteerd met het virus na bijten een geïnfecteerde gewervelde gastheer, indien de virustiter in het bloed van de gastheer hoog genoeg is om het virus te zenden.

kopiëren

Het virus infecteert de geleedpotige vector, repliceren in de darm van de geleedpotige's. Het virus verspreidt zich vervolgens naar andere organen en in het bijzonder de speekselklieren.

Toezending aan gewervelde gastheer

Zodra het virus de speekselklieren, de geïnfecteerde arthropod vector kan het virus naar een gewervelde gastheer. Mensen zijn meestal doodlopende gastheren omdat het virus niet kan repliceren naar een voldoende hoge titer te creëren opnieuw infecteren de vector; de meest succesvolle gastheren zijn apen, vleermuizen, vogels en een aantal huisdieren.

Behandeling

Succesvolle behandeling vereist interfereren met de virale levenscyclus. Voor flavivirussen, maar er zijn geen specifieke antivirale behandelingen beschikbaar, daarom West Nile virus een volksgezondheidsprobleem.