De Essenen Diet

De Essenen Diet

De Essenen waren een kleine sekte van Messiaanse-Apocalyptic Joden die Jeruzalem overgelaten aan een apocalyps en de komst van een nieuwe Messias in hechte ascetische gemeenschappen in de buurt van de Dode Zee uit de tweede eeuw voor Christus door de eerste eeuw CE af te wachten. Zij voldeden strikt aan Levitical zuiverheid wetten, oefende het celibaat, gedeeld eigendom communaal en onthield zich van bloedige offers. In de 18e en 19e eeuw, sommige geleerden theorie dat Jezus zou kunnen zijn in verband met de Essenen, maar die theorie is inmiddels algemeen verlaten. Sommige moderne gemeenschappen probeert een "Esseen dieet" naar een combinatie van gezondheid en geestelijke redenen passen.

Dode Zeerollen

Vóór 1947 was de Essenen bekend voornamelijk door middel van een korte beschrijving van de drie oude bronnen, Plinius, Josephus en Philo. In 1947, Bedouin geit herders ontdekt een grot in de regio Qumran bij de Dode Zee met klei potten gevuld met manuscripten, zoals beschreven door Marilyn J. Lundberg op de West-Semitische Research Project website. Tussen 1947 en 1956, archeologen ontdekt overblijfselen van ongeveer 800 handschriften en duizenden fragmenten van de vroege joodse documenten in de grotten van Qumran. Zowel de datum en locatie suggereren dat de Qumran gemeenschappen werden bezet door de mensen aangeduid als Essenen door oude bronnen.

Het Handboek van Discipline

Een van de Dode Zeerollen, "The Manual of Discipline," geeft een beeld van het gewone leven van de gemeenschap. Net als de communautaire regels van de Pythagoreërs, of de monastieke regels van de woestijnvaders, "The Manual of Discipline" beschrijft behavioral richtlijnen voor de Essene gemeenschap. Op een manier die doet denken aan de eucharistieviering van het christendom, zou een priester brood en wijn voor de maaltijd zegenen. Maaltijden waren gemeenschappelijke en leden waren van het eten van eten bereid door mensen van buiten de gemeenschap verboden.

Essene Gospel of Laws Vrede en Dietary

De zogenaamde "Essene Evangelie van vrede" is het werk van Edmund Bordeaux Szekely, die beweerde te hebben vertaald uit het manuscripten gehouden in de bibliotheek van Monte Cassino, samen met twee andere Essene gospels hij beweerde te hebben gevonden verborgen in de Vaticaanse bibliotheek . Zijn vorderingen van het bestaan ​​van de manuscripten waarop deze vertalingen gebaseerd zijn niet onafhankelijk geverifieerd, en veel van de praktijken die hij beschrijft zijn meer typisch van de vroege 20e-eeuwse spirituele bewegingen dan van wat bekend is van het vroege jodendom.

Essene Diet

De zogenaamde "Essene" dieet afgekondigd door groepen als "De Orde van de Nazoreeër Essenen" zijn in wezen lacto-vegetarisch, met de nadruk op rauwe levensmiddelen en gekiemde tarwe brood bekend als "Essene" of "manna brood." Hoewel veel lacto-vegetarische diëten zijn qua voedingswaarde uitgebalanceerd, moet u uw zorgverlener te raadplegen alvorens een 'Essene "dieet,