De effecten van nicotine op Nieren

De effecten van nicotine op Nieren

Nicotine kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken. Het kan tijdelijk verhogen de bloeddruk en hartslag, omdat het zorgt ervoor dat bloedvaten te smal. Nicotine kan het bloed eerder stollen en blokkeren een slagader maken, en kan schade aan de longen en de ademhaling bemoeilijkt. Nicotine in het lichaam wordt eerst verwerkt door de lever en uitgescheiden door de nieren. Na verloop van tijd nicotine negatieve effecten hebben op de nieren kan hebben.

proteïnurie

Hoewel de exacte relatie tussen nicotine en nierziekte is nog steeds niet goed begrepen, degenen die nicotine gebruiken lijken te zijn op een hoger risico voor proteïnurie, verklaart de Amerikaanse Vereniging van Nier Patiënten. Proteïnurie is een aandoening waarbij er een abnormale hoeveelheid eiwit in de urine.

Wanneer de nieren goed werken, ze filteren afvalproducten en laat belangrijke stoffen zoals eiwitten in het bloed, zodat het beschikbaar is voor het lichaam. Als de nieren beschadigd raken, kunnen lekken eiwit in de urine worden uitgescheiden uit het lichaam. Dit kan leiden tot oedeem of zwelling in verschillende gebieden van het lichaam, en het is een teken dat de nieren kan falen.

Diabetische nefropathie

Roken is ook gekoppeld aan een snellere progressie van diabetische nefropathie, aldus de "Journal of the American Medical Association." Diabetische nefropathie wordt gediagnosticeerd als ongecontroleerde hoge bloedsuikerspiegel schade structuren in de nieren genaamd nefronen, die helpen om afvalstoffen te filteren. Hoge bloedsuikerspiegel kan ertoe leiden dat deze structuren om litteken en dikker dan normaal. Hoewel stoppen met roken kan de schade die al is gedaan niet ongedaan kan het helpen om de progressie van deze aandoening vertragen.

Chronisch nierfalen

Roken kan leiden tot nefrosclerose, die beschadiging van de kleine slagaders die de nieren leveren. Nicotine kan ook bijdragen tot glomerulonefritis, die wordt gediagnosticeerd als er schade aan de glomeruli, en dergelijke die in de nier die helpen afvalproducten filteren. Beide aandoeningen kunnen leiden tot chronisch nierfalen, waarschuwt een rapport van 2004 in het "Journal of the American Society of Nephrology."

Nierziekte mag geen symptomen totdat het is in een vergevorderd stadium, aldus de National Kidney Foundation. Daarom is het belangrijk dat die een hoger risico, zoals roken, worden gescreend door het gebruik van bloedonderzoek.